0

جهان گردی

گشتی در رستوران‌های عمان – تور مالزی

بهمن ۳, ۱۳۹۶ در ۷:۱۸ ق.ظ توسط

هفته نامه همشهری شش و هفت – ناهید امامی پور: کشور عمان در مسیر دریایی کشورهای حوزه خلیج فارس و هندوستان از دیرباز مکانی پررفت و آمد با بندرهایی شلوغ بوده است

دید و بازدید مهمان نوازی شایسته از دیرباز در فرهنگ عمانی ها ریشه دوانده و در زندگی آنها نهادینه شده است. از دوران کهن در شهر و روستا مردم در گذر از کنار خانه دوستان یا نزدیکان شان سری به آنها زده و جویای احوال شان می شدند. در این هنگام وقتی که مهمانی سرزده از راه می رسید اگر حتی خوراک چندانی درخانه نبود حداقل یک فنجان قهوه و چند عدد خرما در هر خانه ای یافت می شد؛ یک نوشیدنی گوارا و یک میوه خوشمزه و مقوی که مورد پسند طبع هر عمانی است. بدین ترتیب این دو در کنار هم تبدیل به بخشی از فرهنگ ماندگار عمان شده و امروزه هم در کافه های سنتی یا مدرن می توان آنها را به وفور در گوشه و کنار شهرها یافت.

طعم ترش ساحل کهن 

غذاهای عمانی مرزبندی مشخصی با غذاهای دیگر کشورهای عربی و حوزه جنوبی خلیج فارس دارند. از سویی دیگر شیوه آشپزی در مناطق مختلف همین کشور نیز دارای تفاوت های بسیاری است؛ مثلا شیوه آشپزی در پایتخت؛ یعنی مسقط با شیوه پخت خوراک در جنوب عمان بسیار تفاوت دارد.

شاید رایج ترین چیزی که به طور مشترک در همه جای عمان بتوان آن را دید، همان قهوه و خرما است که همچون نمادی فرهنگی در گوشه و کنار این سرزمین دوست داشتنی خودنمایی می کند. عمان جایی است که عطر و بوی کهن فرهنگ شرقی را در کنار شیوه های نوین و امروزی در کنار هم به خوبی قرار داده و معجونی دل انگیز از این دو را به شما معرفی می کند.
سوپ گوشت قرمز اینجا نیز با جو، هل، فلفل و زنجبیل پخته شده و باب طبع علاقه مندان به گوشت قرمز است. برای مشتاقان سوپ های دریایی نیز نوعی سوپ که با ماهی تازه، گوجه فرنگی و زردچوبه تهیه شده توصیه می شود. برای کسانی که تمایل به صرف سوپ های بدون گوشت دارند نوعی عدسی که با ادویه جات عمانی تهیه شده می تواند مناسب باشد. برای وعده اصلی، خوراک سنتی و مشهور عمان یعنی شووا موجود است. شووا در کوزه هایی زیر زمین و با حرارت ملایم در زمانی بیش از شش ساعت پخته شده و با برنج و سسی از لیمو و سیر سرو می شود.

طعم ترش ساحل کهن 

برنج پخته شده همراه با گوشت که با نوعی ترشی سرو می شود، یکی دیگر از خوراکی های اصلی و پرطرفدار این رستوران است. برای دوستداران خوراک های فرنگی نیز لازانیای این رستوران پیشنهاد می شود که لذیذ است. در هر حال، اینجا مجموعه ای عالی از پیش غذا تا غذای اصلی، دسر و سبزیجات پخته را در محیطی آرام و دل انگیز در اختیار شما قرار می دهد. در پایان هم می توانید با نوشیدن یک فنجان قهوه عمانی همراه با گلاب و زعفران دیدارتان از این رستوران را به پایان برسانید.

در گذار از خیابان های زیبای شهر مسقط که به زیبایی با بلوارهای سبز حاوی درختان نخل فراوان آراسته شده اند، می توانید در هر گوشه و کنار توقفی کوتاه کرده و یک خوراک سبک همراه با نوشیدنی های خوشمزه گرم و سرد نوش جان کنید. صبح هنگام می توانید «خبزالرقاق» را از مغازه های مختلف به صورت تازه و داغ تهیه کنید. این نان که ویژه کشور عمان است، همراه با پنیر در داخل آن پخته شده و مزه ای عالی دارد. به عنوان یک نوشیدنی داغ و بسیار متناسب با این نان، «چای کرک» یا «الشای الکرک» به شما پیشنهاد می شود. این چای با افزودن شیر و چندین نوع ادویه همچون هل و زنجبیل تهیه شده و در این کشور بسیار رایج و محبوب است.

طعم ترش ساحل کهن 

قهوه و خرما

در الانقام علاوه بر سرای اصلی سه سرای ویژه نیز به چشم می خورد که برای مهمانی های جداگانه از مشتریان عمومی در نظر گرفته شده است. یکی از این سراها دارای مکان هایی حاوی پشتی برای نشستن روی زمین است؛ تجربه ای شرقی که جذابیت ویژه ای برای غربی ها دارد. در منور این رستوران که شامل فهرستی بلند بوده بیش از ۷۰ نوع سالاد، سوپ، پیش غذا، خوراک اصلی و دسر را می توان دید. آنچه بیشتر در این منو دیده می شود چیدمانی از خوراک های بومی و اصیل عمانی است که البته با حال و هوایی مدرن ارائه شده و قیمت نسبتا بالایی نیز دارند. یک ویژگی مهم در منوی این رستوران وجود گزینه هایی است که به صورت مجموعه یا سِت ارائه می شود.

در کنار ساحل به ویژه عصر و شب هنگام، دود از این منطقه به هوا برخاسته و غرفه های متعددی که به دنبال هم قرار گرفته اند، مملو از مشتریان محلی و خارجی می شوند. اگر تمایل به تجربه خوردن غذا به شیوه ای کاملا سنتی و روی زمین به صورت چهار زانو دارید، می توانید به یکی از رستوران های محلی اینجا سری بزنید. در این رستوران ها در جلوی شما یک سفره نایلونی یک بار مصرف پهن می شود و در یک دیس بزرگ، برنجی که شبیه بریانی بوده ریخته و بنا به درخواست شما مرغ یا گوشت همراه آن سرو می شود. یکی از خوراک های پرطرفدار در اینجا نوعی خوراک است که با گوشت شتر تهیه می شود.

یکی از سازه های هنری بسیار مشهور و موفق در شهر مسقط که در سال های اخیر صحنه برگزاری اجراهای هنری معتبر و ممتازی بوده سالن اپرای این شهر است. در کنار همین سالن رستوران الانقام قرار گرفته که درواقع بخشی از همین مجموعه به حساب می آید. برای حضور در این رستوران زیبا و جذاب لازم است که از پیش میزتان را رزرو کنید. طراحی دکوراسیون داخلی این رستوران با کاربرد دیواره های جداکننده چوبی مشبک و رنگ های قرمز آجری که همگی بخشی از میراث تزیینات معماری اسلامی این سرزمین کهن هستند، در راستای تزیینات و معماری سالن اصلی اپرا قرار داشته و در نگاهی می توان آن را نسخه رستورانی سالن اپرا به حساب آورد.

طعم ترش ساحل کهن 

رستوران بیت اللبان

دکه ها یا مغازه های کوچکی در این شهر هستند که به عرضه کباب های چوبی می پردازند. این کباب ها از گوشت، جگر، جوجه و میگو تشکیل شده اند. فروشندگان پس از پختن سیخ های کباب آنها را در میان ورقه های آلومینیوم قرار داده و در دو ورقه جداگانه دو نوع سس را نیز در اختیار شما قرار می دهند. یکی از این سس ها تند و حاوی ادویه جات بیشتری بوده و دیگری سس تمر هندی است که مزه آن تلفیقی از شیرینی و ترشی است. شما می توانید سیخ های کباب را با سس آغشته کرده و گوشت آن را به دندان کشیده و نوش جان کنید. لازم به یادآور است که آتشدان هایی که این کباب ها روی آنها پخته می شوند، با زغال می سوزند.

طعم ترش ساحل کهن 

رستوران الانقام

گشت و گذار دل انگیز