هوش مصنوعی متون ناقص باستانی را تکمیل کرد
به گزارش مالزی ارزان، به گزارش خبرنگاران به نقل از نیواطلس، در پنج سال گذشته، شاهد جهش های چشمگیر فناوری هوش مصنوعی دیپ مایند بوده ایم که پتانسیل عملی و توانایی آن را برای مقابله با بعضی از پیچیده ترین مسائل علم، نشان داده است. نمونه های دیگر عبارتند از بهبود دقت پیش بینی بارش باران، شکست دادن برترین کاربران بازی های رایانه ای دنیا و کاهش هزینه ها در مراکز داده شرکت گوگل.
دیپ مایند اکنون با تمرکز بر تاریخ باستان، میخواهد تکمیل کتیبه های باستانی آسیب دیده را ممکن کند. محققان گوگل برای انجام این کار با مورخان و دانشمندانی در ایتالیا، انگلیس و یونان همکاری کردند و هوش مصنوعی دیپ مایند را با استفاده از بزرگترین مجموعه داده های دیجیتالی به دست آمده از کتیبه های یونانی آموزش دادند که شامل اطلاعات شخصیت های فردی و کلمات کامل بود.
ابزار هوش مصنوعی به دست آمده، که به نام یک جزیره یونانی یعنی ایتاکا نام گذاری شده، توانست متون آسیب دیده را با دقت 62 درصد بازیابی کند، مکان اصلی آنها را با دقت 71 درصد شناسایی کند و تاریخ نگارش آنها را نیز با اختلاف 30 سال معین کند.
با توجه به اینکه ایتاکا به عنوان یک ابزار تحقیقاتی طراحی شده، نسخه نهایی چندین فرضیه برای پیش بینی و تکمیل متن ارائه می نماید که مورخان می توانند از بین آن ها یکی را انتخاب نمایند. این ابزار هنگام شناسایی مکان اصلی یک متن، به جای ارائه یک راه چاره واحد، نقشه ای را با توزیع احتمال برای 84 منطقه مختلف باستانی نمایش می دهد، و همین کار را برای پیش بینی قدمت یک متن نیز انجام می دهد. مورخان خبره هنگام بازیابی متون باستانی با دقت 25 درصدی عمل می نمایند، اما هنگام استفاده از ایتاکا، این دقت تا 72 درصد افزایش یافت.
امید است که این فناوری قابلیت های سیستم های هوش مصنوعی را که با همکاری متخصصان انسانی کار می نمایند، ارتقا دهد و درک ما از تمدن های گذشته را بیشتر کند.
منبع: خبرگزاری مهر