حکم ترمیم پرده بکارت در اسلام چیست؟

به گزارش مالزی ارزان، حکم ترمیم پرده بکارت با توجه به شرایط مختلف تفاوت می نماید. اما در حالت پیشفرض می توان گفت فریب همسر آینده و دروغ گویی درباره باکره بودن حرام است. ترمیم پرده بکارت از لحاظ قانونی نیز موانعی دارد.

حکم ترمیم پرده بکارت در اسلام چیست؟

خبرنگاران | سرویس مذهبی - ترمیم پرده بکارت می تواند برای فریب دادن همسر یا حفظ آبروی خانوادگی باشد. در ادامه حکم شرعی حالت های مختلف ترمیم پرده بکارت را آنالیز می کنیم.

با وجود اینکه علم پزشکی با هدف یاری به سلامت انسان ها و درمان بیماری ها شکل گرفته است، اما با پیشرفت علم و در هم آمیختن علوم، مواردی هستند که باید دست از عمل برداشت و نگاهی دوباره به هدف انجام این کار ها انداخت.

در سال های اخیر علم پزشکی توانایی ترمیم پرده بکارت را به دست آورده است. ترمیم پرده بکارتی که از دست رفته است به منظور های مختلفی انجام می شود. اهمیت باکره بودن در زمان ازدواج در کشور ایران و کشور های مسلمان دیگر سبب شده است افرادی که به خاطر حوادث یا روابط غیرشرعی پرده بکارتشان را از دست می دهند به دنبال راه کار هایی برای ترمیم آن باشند. یکی از راه های بر طرف کردن این مسئله ترمیم پرده بکارت است که توسط پزشکان متخصص انجام می شود.

حکم شرعی ترمیم پرده بکارت

بیان حکم ترمیم پرده بکارت برای علما اسلام کار ساده ای نیست. این عمل به تازگی امکان پذیر شده است و هیچ منبعی در این باره وجود ندارد که نظر اسلام را بیان کند. اما قواعدی هستند که حرمت یا جواز ترمیم پرده بکارت را معین می نمایند.

دلایل جواز ترمیم

  • قاعده تسلیط، جواز انسان بر تصرف بر بدنش: بر اساس یک اصل پیشفرض در اسلام، هر انسانی بر بدن خودش تسلط کامل دارد و می تواند در چارچوب های معین شده (که البته از این بحث هم خارج هستند) به دخل و تصرف در بدنش بپردازد و ترمیم پرده بکارت نیز مصداق همین تصرف است.
  • اصل اباحه: حکم وجوب یا حرمت برای برای این عمل ذکر نشده است، پس بنا بر اصل اباحه این کار مباح است و انجام دادنش نه حرام است نه واجب. مثل اینکه در خصوص راه رفتن نه حکم وجوبی ذکر شده نه حکم حرمت، پس مباح است.
  • قاعده لاضرر: طبق قاعده لاضرر و لاضرار فی الاسلام، هر کاری که موجب ضرر رساندن شود در اسلام حرام است. این کار اگر موجب ضرر نشود پس از این جهت حرام نیست.
  • قاعده عسر و حرج (عسر و حرج فرد برای حفظ آبرو و حیثیت خانوادگی): طبق این قاعده اگر به خاطر ترمیم نکردن پرده بکارت مؤمنی به عسر و حرج بیفتد و آبرو خانوادگی اش از بین برود باید از ریختن آبرو جلوگیری کند. اما دلایل دیگری نیز هست که با تحقق پیدا کردنشان حکم ترمیم پرده بکارت حرام می شود و دیگر نمی توان حکم جواز برای این کار داد.

دلایل حرمت

  • حفظ فروج: طبق نظر اسلام نگاه و یا لمس کردن عورت و فرج دیگران حرام است. اگر عمل مستلزم چنین فعل حرامی شود ترمیم پرده بکارت حرام است. بسیاری از فقها به همین دلیل این کار را حرام اعلام نموده اند.
  • قاعده حرمت اعانت بر اثم: طبق شرع اسلام یاری رساندن به انجام یک فعل حرام نیز حرام است. وقتی فردی به خاطر روابط نامشروع پرده بکارتش را از دست می دهد و قصد ترمیم آن را دارد تا در هنگام ازدواج تظاهر به باکره بودن کند یاری کردن به او در چنین امری حرام است. زیرا هم زنا گناه کبیره است و هم دادن اطلاعات نادرست به همسر آینده حرام است و اصطلاحاً در فقه به آن تدلیس می گویند.

فقها در چنین موضعی تصمیم گیری را با سنجیدن مصالح و منافع انجام می دهند و به همین سبب نظر مراجع تقلید درباره حکم ترمیم پرده بکارت متفاوت است و در برخی از موارد متناسب با مصداق، حکم شرعی نیز تفاوت دارد.

در ادامه پاسخ چند تن از مراجع عظام تقلید به پرسش های مربوط به حکم ترمیم پرده بکارت را ذکر می کنیم:

  • حضرت آیة الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی): در صورتی که مستلزم لمس و نظر حرام باشد، جایز نیست.
  • حضرت آیة الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): این عمل جراحی حرام است، چون مستلزم نگاه به عورت و احیاناً لمس آن است؛ و همچنین فریب دادن و معرفی خود به خواستگار به عنوان باکره جایز نیست.
  • حضرت آیة الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): چنانچه مستلزم لمس و یا نظر به عورت او باشد جایز نیست.

بیشتر بخوانید: ترمیم پرده بکارت به چه صورت انجام می شود؟

حکم قانونی ترمیم پرده بکارت

ترمیم پرده بکارت فقط از لحاظ شرعی نیست که مورد بحث و نظر است. در ماده های قانونی نیز این بحث به میان کشیده شده و تبصره های خاص خود را دارد.

طبق ماده 647 تعزیرات:

چنانچه هر یک از زوجین قبل از عقد ازدواج طرف خود را به امور واهی از قبیل: داشتن تحصیلات عالی، تمکن اقتصادی، موقعیت اجتماعی، شغل و سمت خاص، تجرد و امثال آن فریب دهد و عقد بر مبنای هر یک از آن ها واقع شود، مرتکب به حبس تعزیری از شش ماه تا دو سال محکوم می شود. .

اما در مواردی که مصلحت خاصی در میان است و از جانب مرجع تقلید کسب اجازه شده است قوانین پیچیده ای وجود دارد که ذکر آن ها در این مقاله به علت تخصصی بودن عملاً راه به جایی نمی برد. در این موارد صحبت با مشاورین حقوقی بهترین راه کار است. حکم شرعی لمس و نگاه به عورت را مرجع تقلید معین می نماید و متناسب با مصالحی که شرایط ویژه افراد به وجود می آورند تشخیص داده می شود که این کار از لحاظ شرعی حرام است یا جائز، اما تشخیص اینکه آیا این کار تدلیس و فریب شوهر است یا نیست بر عهده مراجع قانونی است و مراجعه به مشاورین حقوقی تشخیص این امر را آسان می نماید.

نظر شما در این رابطه چیست؟ دیدگاه های خود را در انتهای این مطلب در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 20 اسفند 1399 بروزرسانی: 20 اسفند 1399 گردآورنده: malaysianet65.ir شناسه مطلب: 677

به "حکم ترمیم پرده بکارت در اسلام چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حکم ترمیم پرده بکارت در اسلام چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید