چطور میکروپلاستیک ها از آب آشامیدنی حذف کنیم؟

به گزارش مالزی ارزان، قطعات ریز میکروپلاستیک، به وسیله غذا و نوشیدنی وارد اعماق بدن ما می شوند و حالا راه چاره مناسبی برای حذف این ذرات کوچک توصیه شده است.

چطور میکروپلاستیک ها از آب آشامیدنی حذف کنیم؟

غزال زیاری: ذرات میکروپلاستیک این روزها همه جا هستند و از طرق مختلف، از آب آشامیدنی گرفته تا غذا، وارد بدن انسان می شوند؛ اما اخیراً دانشمندان راهی ساده و مؤثر برای حذف این ذرات میکروپلاستیک از آب یافته اند.

تیمی تحقیقاتی از دانشگاه پزشکی گوانجو و دانشگاه جینان چین، آزمایش هایی را بر روی آب نرم و آب سخت شیر (که املاح و مواد معدنی بیشتری دارد) انجام دادند و قبل از جوشاندن این نمونه های آب، نانوپلاستیک ها و میکروپلاستیک ها (NMP ها) را به آن ها اضافه کردند و سپس هرگونه رسوب دیگری را فیلتر کردند.

ساده تر از چیزی که فکرش را می کنید

در بعضی موارد، نانوپلاستیک ها و میکروپلاستیک ها (NMP ها) تا 90 درصد با فرآیند جوشاندن و فیلتر کردن آب حذف شدند؛ هرچند که مقدار اثربخشی بر اساس نوع آب متفاوت بود. مزیت اصلی این روش این است که بدین ترتیب بیشتر مردم می توانند با استفاده از ابزارهای ساده در آشپزخانه شان، این کار را انجام دهند.

محققان در مقاله خود دراین باره نوشتند: استراتژی ساده جوشاندن آب، باعث حذف NMP ها از آب لوله کشی خانگی خواهد شد و بدین ترتیب مقدار ورود NMP ها به بدن ما به وسیله مصرف آب را کاهش خواهد داد.

غلظت بیشتری از NMP ها که به صورت طبیعی در هنگام حرارت دادن به آب سخت لوله کشی، باعث تجمع رسوب آهک (کربنات کلسیم) می گردد، از نمونه آب سخت لوله کشی حذف شد. این تجمع رسوبات آهکی معمولاً در کتری های آشپزخانه دیده می شوند. این ماده گچی روی سطح پلاستیک تشکیل می گردد و تغییرات دما باعث خارج شدن کربنات کلسیم از محلول شده که به شکل مؤثری قطعات پلاستیکی را در یک پوسته به دام می اندازد.

حتی در آب نرم که کربنات کلسیم حل شده کمتری دارد، تقریباً یک چهارم NMP ها از آب استخراج شدند. طبق گفته محققان، می توان با استفاده از چای صاف کن (هر فیلتر ساده ای مثل توری فولادی ضدزنگ) تکه های پلاستیک پوشیده شده با آهک را جدا کرد.

در تحقیقات قبلی مقدار قطعات پلی استایرن، پلی اتیلن، پلی پروپیلن و پلی اتیلن ترفتالات موجود در آب آشامیدنی که روزانه در مقادیر مختلف مصرف می کنیم، مقدار گیری شد و محققان برای آزمایش نهایی این استراتژی، ذرات نانوپلاستیک بیشتری را اضافه کردند که باز هم بعد از انجام این فرایند، مقدار آن ها به طور مؤثری کاهش یافت.

طبق گفته محققان، محققان نوشیدن آب جوشیده شده، استراتژی درازمدت مناسبی برای کاهش مقدار NMP هاست.

باوجودی که افراد کمی از آب جوشیده برای نوشیدن استفاده می نمایند، اما اعضای این تیم تحقیقاتی امیدوارند که نوشیدن آب جوشیده شده رواج بیشتری پیدا کند.

این در حالی است که هنوز تعیین نیست که میکروپلاستیک ها چقدر برای بدن ما مضر هستند؛ اما تعییناً به سلامت ما کمکی نمی نمایند. پیش ازاین میکروپلاستیک ها با تغییرات میکروبیوم روده و مقاومت آنتی بیوتیکی بدن در ارتباط بودند.

اعضای این تیم قصد دارند تا با انجام تحقیقات بیشتری، درباره دور نگاه داشتن بدن از میکروپلاستیک ها با مصرف آب جوشیده اطلاعات بیشتری کسب نموده و با بعضی از اثرات منفی میکروپلاستیک ها مقابله نمایند.

یکی از محققان این پروژه گفته: نتایج تحقیقات ما استراتژی ای بسیار کاربردی برای کاهش قرار گرفتن در معرض NMP ها برای انسان را تأیید نموده و این پایه ای برای انجام تحقیقات بیشتر خواهد بود.

منبع: sciencealert

5858

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 20 مرداد 1403 بروزرسانی: 20 مرداد 1403 گردآورنده: malaysianet65.ir شناسه مطلب: 1507

به "چطور میکروپلاستیک ها از آب آشامیدنی حذف کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور میکروپلاستیک ها از آب آشامیدنی حذف کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید