کنکوری ها بخوانند؛ 7 راه برای تمرکز بهتر
به گزارش مالزی ارزان، در جهانی امروزی که تنها با کلیک کردن می توانیم به تمام جهان دسترسی داشته باشیم تمرکز کردن، امری نه چندان راحت برای ما است. حالا اگر تمرکز کردن ما بسته به کاری مهم باشد که در آینده ما اثر می گذارد باید برایش فکری اساسی بکنیم. در واقع تمرکز کردن برای یادگیری مسایل جدید، دستیابی به هدف و هنر حل کردن مسائل در وصعیت های مختلف است. فرقی نمی کند در حال تکمیل گزارش کار خود باشید یا در حال دویدن در مسابقات ماراتن. به هر حال برای موفقیت باید بر آنچه می خواهید و انجام می دهید تمرکز کنید.
از پروفایل ما وبلاگ سفربرو دیدن نمایید.
1. قدم اول؛ با ارزیابی تمرکز ذهنی خود آغاز کنید
بهتر است قبل از اینکه بالا بردن تمرکز خود یاری کنید، تمرکز اولیه ذهن خود را آزمایش کنید.
الف) اگر در این دسته قرار دارید تمرکز شما خوب است:
1. با زنگ آلرت به راحتی بیدار می شوید.
2. یرای خود برنامه ریزی می کنید و طبق برنامه عمل می کنید.
3. بین کارها و درس هایتان به خود وقت استراحت کوتاه می دهید سپس دوباره به کار بر می شد.
ب) اگر در این دسته قرار دارید تمرکز شما احتیاج به بهتر شدن دارد:
1. مرتب در فکر و خیال فرو می روید.
2. قدرت تفکیک مسایل را ندارید و سریعا دچار استرس می شوید.
3. بخشی از زمان را همواره از دست می دهید.
اگر یخشی از خصوصیات گروه اول و گروه دوم را با هم دارید پس شاید احتیاج باشد کمی روی بهتر شدن قدرت تمرکزتان کار کنید.
2. قدم دوم: حاشیه ها و مواردی که باعث حواس پرتی تان می گردد را حذف کنید
در هنگامی که می خواهید روی موضوعی تمرکز کنید هر چیزی که باعث حواس پرتی شما می گردد را از خود دور کنید. اگر محیط برای تمرکز مناسب نیست به محیط دیگری بروید. گوشی و تبلت را از خود دور کنید و اگر فایل پی.دی.اف را احتیاج دارید، اینترنت دستگاه را خاموش کنید. صداهای اضافی را از دور و بر خود حذف کنید. رادیو، تلویزیون و هر نویز دیگری را خاموش کنید. ممکن است فرزند، همسر یا خواهر و برادر شما موجب حواس پرتی شما شوند. در این صورت، به زمانی را انتخاب کنید که این عوامل کمتر مزاحمت ایجاد می نمایند، مانند آخر شب یا صبح های زود. گاهی اوقات حواس پرتی از درون به وجود می آید مانند نگرانی، اضطراب، انگیزه کم.
3. قدم سوم: در یک زمان بر روی یک موضوع تمرکز کنید
احساس کنید که در اتاقی هستید که تاریک است و تنها چیزی که می بینید سایه های روی دیوار بیرون است. شما نباید به موارد دیگری دقت کنید. بهتر است ذهن خود را بر داده هایی بگذارید که در اختیار دارید و حواس خود را بین وظایف مختلف تقسیم نکنید.
4. قدم چهارم: در لحظه زندگی کنید
اگر شما بخواهید با افکار گذشته و آینده در حال زندگی کنید، کیفیت زندگی شما به طور قابل توجهی کاهش پیدا می نماید. پس در حال حاضر فقط به الان و در لحظه فکر کنید. مردم اغلب از سختی در لحظه زندگی کردن می گویند اما باور کنید که اگر با دور کردن حواس پرتی ها مانند گوشی موبایل و دیگر دلایل فیزیکی، همچنین دلایل ذهنی مانند نکرانی درباره آینده، می توانید آینده ای درخشان را برای خود بسازید.
5. قدم پنجم: ذهن خالی را تمرین کنید
ذهن خالی برای هزاران سال است که در بین انسان ها تمرین می گردد. این تمرین برای سلامتی جسم و ذهن انسان فواید بسیاری دارد. برای این تمرین ذهن خالی، بهتر است از نفس های عمیق بکشید و یوگا آغاز کنید. نفس های عمیق را می توانید در همه جا و در همه ساعت امتحان کنید. نفس های عمیق بکشید و تنها به کاری که باید انجام بدهید توجه و تمرکز کنید.
در این یاره بخوانید:
با برنامه ریزی مناسب درسی، از مدرسه جا نمانید!
با فشارهای روانی اقتصادی در این دوران چه کنیم؟
6. قدم ششم: استراحت های کوچک بین کار به خود بدهید
در بین درس خواندن و کار کردن بهتر است هر 45 دقیقه به خودتان 15 دقیقه استراحت بدهید. استراحت شما باید به گونه ای باشد که ذهن تان آرامش بگیرد و استراحت کند و برای تمرکز دوباره آماده گردد. پس زمان استراحت خود را با شبکه های اجتماعی و اینترنت نگذرانید. سعی کنید مواد غذایی مقوی و سالم بخورید و از خوردن غذاهای چرب بپرهیزید.
7. قدم هفتم: همه 6 قدم قبل را دوباره و دوباره تکرار کنید
حتی ورزشکاران خبره و مهندسان کاربلد برای تقویت تمرکز خود ساعت ها وقت گذاشته اند تا اینکه به موفقیت رسیدند. بهتر است 6 قدم قبلی را برای گسترش تمرکز خود وارد سبک زندگی خودتان کنید. در این صورت هر روز و هر ساعت دارید به پیشرفت و آینده بهتر خودتان یاری می کنید.
منبع: وری ول مایند
منبع: ایرنا زندگی