مصرف اینترنت ایران نصف شد؛ لیست فیلتر شده ها طولانی تر
به گزارش مالزی ارزان، مدیرعامل صبانت می گوید اختلال در اینترنت، مصرف ترافیک اینترنت ثابت را 50 درصد کاهش داده است. احتمالا، اینترنت موبایل که در بعضی از ساعت های شبانه روز قطع است یا اینکه فقط سایت های داخلی را باز می نماید؛ با کاهش ترافیک بسیار بیشتری روبرو شده است.
این شرایط بحرانی اینترنت ایران، با توسعه اختلالات در اینترنت ثابت، مثلا قطعی های چند ساعته در اینترنت مبین نت و افزوده شدن سایت ها و سرویس های بیشتری به لیست فیلتر شده ها، هر روز بدتر هم می گردد.
با آغاز اعتراض ها و ناآرامی های در ایران، اینترنت موبایل با اختلالات گسترده ای روبرو شد. اگرچه، اینترنت ثابت قطع نشده و کمتر با قطعی روبرو بود ولی از این اختلالات در امان نمانده است.
احمد بیدآبادی، مدیرعامل صبانت دراین باره می گوید: پهنای باند مصرفی کاربران ما در این چند روز 50 درصد افت نموده است.
بیدآبادی در ادامه می گوید: هزینه های زیرساخت، تجهیزات و نگهداری ما همچنان به قوت خود باقی است اما فروش مان نصف شده و این مساله باعث خوابیدن کسب وکار ما شده است.
کاهش مصرف اینترنت؛ افزایش فیلتر شده ها
فیلترینگ اینستاگرام، واتساپ و چندین شبکه اجتماعی به همراه سرویس های اسکایپ، سایت های گوگل و مایکروسافت و کندی اینترنت، باعث شده مصرف اینترنت ثابت کاربران خانگی به نصف و بیشتر کاهش پیدا کند.
دیروز، سایت نت بلاکس از اختلال و قطعی اینترنت مبین نت اطلاع داد. مبین نت سرویس اینترنت TDLTE ارائه می دهد که یک اینترنت ثابت است. قطعی و اختلالات اینترنت مبین نت باعث خشم کاربران شده و این ترس را ایجاد می نماید که اختلالات اینترنت موبایل به اینترنت ثابت نیز توسعه پیدا کند و به ترتیب شاهد قطعی و اختلال و اینترانت شدن اینترنت مخابرات، اینترنت شاتل، اینترنت آسیاتک و … باشیم.
به این شرایط اینترنت ایران، فیلتر شدن هر روزه تعداد سایت و سرویس را هم اضافه کنید. مثلا، امروز در خبرها آمده است که فروشگاه پلی استور گوگل فیلتر شده است؛ اختلالاتی در سرویس ساند کلاود مشاهده شده است یا اینکه در بعضی گزارش ها آمده است که موتور جست وجوی بینگ نیز فیلتر شده است.
دیروز هم در خبرها آمده که سایت مایکروسافت و ایکس باکس برای گیمرها مدتی فیلتر شده ولی دوباره باز شد. بازی معروف Clash of Clans نیز فیلتر شده است.
نت بلاکس در یک گزارش گفته است خسارت ناشی از قطعی اینترنت در ایران ساعتی حدود 1.5 میلیون دلار است.
طولانی تر شدن این اختلالات و محدودیت های اینترنت ایران، می تواند خسارت های بزرگ و جبران ناپذیری را به کسب وکارها کوچک، شرکت های اینترنتی و فعالان مجازی تجاری وارد کند.
منبع: شبکه چی