طرز تهیه لوبیا پلو و انواع آن در شهرهای ایران

به گزارش مالزی ارزان، در مجموعه غذاهای محلی ایران، با طرز تهیه غذاهای خوش خوراک به شهرهای کشورمان، ایران سفر می کنیم. امروز می خواهیم شما را با انواع لوبیا پلو در ایران آشنا کنیم.

طرز تهیه لوبیا پلو و انواع آن در شهرهای ایران

دلتان یک لوبیا پلوی متفاوت و محلی می خواهد؟ قرار است مهمانی بدهید و نمی دانید برای ناهار یا شام چه غذایی درست کنید؟ به مزه کردن غذاهای شهرهای دیگر ایران علاقه دارید؟ به آشپزخانه بروید و با طبخ یک غذای لذیذ تازه، یک مهمانی حسابی از طعم های متنوع به راه بیندازید.

خبرنگاران میخواهد با انتشار دستور پخت غذاهای متنوع ایرانی و محلی، شما را راهی سفری به گوشه و کنار ایران کند. لوبیا پلو، غذایی معروف و پرطرفدار در میان ایرانیان است و در منطقه ها مختلف کشور با دستور پخت های متنوعی، درست می گردد. در ادامه محبوب ترین انواع لوبیا پلو را به شما معرفی خواهیم کرد و طرز تهیه دو لوبیا پلو با کوفته قلقلی و با لوبیا چشم بلبلی را به شما آموزش خواهیم داد.

لوبیا پلو یکی از غذاهای اصیل و محبوب ایرانی ها است که معمولا برای مجالس رسمی سرو نمی گردد. لوبیا پلو با لوبیای سبز نازک و تازه، گوشت قرمز، مرغ، گوشت قلقلی، گوشت قیمه ای یا چرخ نموده، پیاز، رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه یا زعفران و دیگر ادویه جات درست می گردد. البته باید بدانید که لوبیا پلو اصالتا با گوشت قرمز تهیه می گردد.

لوبیا پلو را غالبا همراه با سالاد شیرازی یا ماست و خیار سرو می نمایند. بسیاری از افراد، لوبیا پلو را شبیه به غذای ترکی استامبولی می دانند، هرچند باید بدانید که طرز تهیه این دو با یکدیگر فرق دارد. مواد اولیه این دو غذا از جمله پلو، گوجه فرنگی و لوبیاسبز مشترک هستند. رنگ لوبیا پلو، طلایی یا زرد متمایل به قرمز است. میزان استفاده از رب گوجه فرنگی و ادویه بر طعم و رنگ این غذا تاثیر بسیاری دارد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • انواع لوبیا پلو
  • طرز تهیه لوبیا پلو با کوفته قلقلی
  • طرز تهیه لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی
  • فواید لوبیا پلو
  • طعم لوبیا پلو

انواع لوبیا پلو

1. لوبیا پلو با کوفته قلقلی

لوبیا پلو با کوفته قلقلی، یکی از لذیذترین نسخه های لوبیا پلو است که از کوفته قلقلی های گوشت چرخ نموده گوسفندی یا گوساله، پیاز، ادویه جات، برنج و لوبیا سبز درست می گردد.

2. لوبیا پلو با فیله مرغ

لوبیا پلو با فیله مرغ، یکی دیگر از انواع لذیذ لوبیا پلو است که در آن به جای گوشت قرمز، از مرغ استفاده می گردد. روش پخت این نوع لوبیا پلو با لوبیاپلوی سنتی تفاوتی ندارد. فقط در مرحله درست کردن مرغ، فیله های مرغ را به صورت نواری برش بزنید. سپس آن ها با پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه، زعفران یا زردچوبه، آبلیمو و روغن مزه دار کنید و اجازه دهید تا برای چند ساعت در یخچال بمانند.

در ادامه در ماهیتابه، چند قاشق روغن بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا روغن گرم گردد. سپس فیله ها را در آن قرار دهید و اجازه دهید تا با آب خودش بپزند. شما باید در این مرحله، درب ماهیتابه را بگذارید تا مرغ ها آب بیندازند. گاهی فیله ها را زیر و رو کنید تا تمام قسمت های آن به صورت یکنواخت سرخ شوند. شما می توانید از کره به جای روغن بهره ببرید تا طعم لذیذتری به فیله های مرغ بدهید.

برای درست کردن لوبیا پلوی چهار نفره، به 16 عدد فیله مرغ کوچک و 2 قاشق غذاخوری آبلیمو احتیاج دارید و بقیه مواد اولیه با طرز تهیه ارائه شده در این مطلب، یکسان است.

3. لوبیا پلو با گوشت خورشتی

لوبیا پلو با گوشت خورشتی، یکی از محبوب ترین انواع لوبیا پلو در ایران است که روش پخت آن، تفاوت چندانی با لوبیا پلوی سنتی ندارد. تنها فرق در مواد گوشتی و طبخ آن ها است.

برای درست کردن لوبیا پلوی چهار نفره، به 400 گرم گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله و 1 عدد قرص استاک گوشت احتیاج دارید و بقیه مواد اولیه با طرز تهیه ارائه شده در این مطلب، یکسان است.

برای تهیه مواد گوشتی لوبیا پلو با گوشت خورشتی، روغن مایع، پیاز نگینی خردشده، گوشت، زردچوبه و فلفل سیاه را روی شعله میانه گاز تفت دهید. در مرحله تفت دادن گوشت، توجه کنید که گوشت ها نباید روی هم قرار بگیرند، زیرا در این صورت، تفت نمی خورند و ممکن است پس از پخت، کمامان بوی نامطبوعی بدهند. پس از تفت دادن گوشت، به آن آب در حال جوش و قرص استاک اضافه کنید تا با هم بپزند.

4. لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده

برای طبخ مواد گوشتی لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده، کافی است در ابتدا پیازهای ریز خردشده را در کمی روغن تفت دهید تا کمی نرم شوند. سپس گوشت چرخ نموده را به همراه نمک، زردچوبه، فلفل و دارچین در آن بریزید و در ادامه به سس لوبیای خود اضافه کنید. دیگر مراحل طبخ این نوع لوبیا پلو با لوبیا پلوی سنتی فرقی ندارد.

برای درست کردن لوبیا پلوی چهار نفره، به 300 گرم گوشت چرخنموده گوسفندی یا گوساله احتیاج دارید و بقیه مواد اولیه با طرز تهیه ارائه شده در این مطلب، یکسان است.

5. لوبیا پلو بدون گوشت

برای درست کردن لوبیا پلو گیاهی کافی است تا گوشت را از طرز تهیه حذف کنید و به جای آن سویا و قارچ بریزید. فقط باید قبل از سرخ کردن سویا، آن را در آب جوش چند دقیقه بجوشانید و سپس آن را آبکش کنید تا آب اضافه آن خارج گردد.

6. لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی

لوبیا چشم بلبلی پلو یکی از لذیذترین غذاهای ایرانی به شمار میرود که در مراسم های عروسی خورده می گردد. استفاده از لوبیا چشم بلبلی علاوه بر دارا بودن خواص مفید بسیار، هزینه غذا را ارزان می نماید. با استفاده از لوبیا چشم بلبلی همراه برنج، مصرف برنج پایین می آید و شما با اضافه کردن سبزی تازه و شوید می توانید به طعم یک غذای ایرانی اصیل دست پیدا کنید. با لوبیا چشم بلبلی و برنج، غذاهای زیادی می توان طبخ کرد که در ادامه آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد:

لوبیا پلو چشم بلبلی

لوبیا چشم بلبلی پلو یک غذای ساده است که همراه با خورش، شامی یا کتلت سرو می گردد. مواد تشکیل دهنده این غذا، برنج سفید، روغن و لوبیا چشم بلبلی هستند.

دمی لوبیا چشم بلبلی

دمی لوبیا چشم بلبلی با لوبیا چشم بلبلی، سیب زمینی نگینی شده، پیاز، گوجه فرنگی، سیر، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زردچوبه و روغن درست می گردد. برای آماده سازی این غذا باید سیب زمینی، پیاز و سیر خردشده را به خوبی تفت دهید و برای مزه دار کردن از رب و ادویه جات بهره ببرید. در پایان، گوجه فرنگی و لوبیا چشم بلبلی پخته شده را اضافه کنید و برای 5 دقیقه به آن ها زمان دهید تا باهم تفت بخورند. با اضافه کردن برنج به این مواد می توانید دم پختک لوبیای خوشمزه ای درست کنید.

شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی

لوبیا چشم بلبلی، برنج، شوید تازه، زردچوبه، نمک، روغن و در صورت علاقه دارچین و گل محمدی از مواد اولیه شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی هسند. شما باید برنج را از قبل خیس کنید و لوبیا چش بلبلی ها را نیز از قبل بپزید. پس به جوش آمدن برنج و آبکش کردن آن، می توانید مخلوط گل محمدی، شوید، برنج و لوبیا چشم بلبلی پخته شده، ادویه و در صورت علاقه دارچین را لابه لای برنج بریزید و سپس آن را دم کنید.

لوبیا چشم بلبلی پلو با لوبیا تازه

شما می توانید به جای استفاده از لوبیا چشم بلبلی خشک شده از لوبیای تازه بهره ببرید که به وفور در فصل تابستان پیدا می گردد. غلاف لوبیا چشم بلبلی قبل از اینکه خشک گردد یا لوبیا به خوبی در آن بسته گردد، در بازار به فروش می رسد.

لوبیا چشم بلبلی پلو با گوشت و پوست پرتقال

برای تهیه یک نسخه خاص از لوبیا پلو، به برنج، لوبیا چشم بلبلی، گوشت، پیاز سرخ شده، ادویه مخصوص پلو، زیره سیاه، گل محمدی، دارچین و رنده پوست پرتقال احتیاج دارید. برای طبخ این غذا، پوست پرتقال را رنده کنید و روی گوشت تفت داده شده با پیاز، بریزید. سپس نمک، فلفل سیاه و زعفران دم نموده را به آن ها بیفزایید. گوشت شما می تواند گوشت چرخ نموده، تکه ای یا به صورت کوفته قلقلی باشد.

لوبیا چشم بلبلی پلو شیرازی

لوبیا چشم بلبلی پلو شیرازی یکی لذیذ ترین غذاهایی است که می توانید با سالاد شیرازی در مهمانی های خود سرو کنید. شما می توانید از شوید خشک یا تازه همراه با لوبیا چشم بلبلی برای تهیه این غذا بهره ببرید. برنج را پس از دم کردن با لوبیا پخته شده و شوید ترکیب کنید و در نهایت، روی آن روغن کرمانشاهی بریزید.

این غذا به سرعت در آشپزخانه آماده می گردد و وعده ای سبک برای افطاری، سحر، شام یا ناهار به شمار می آِید.

لوبیا چشم بلبلی پلو با رشته پلو

لوبیا چشم بلبلی پلو با رشته پلو از پیاز، کشمش پلویی، زعفران، برنج، رشته پلویی، برنج، گوشت، لوبیا چشم بلبلی و خرما درست می گردد و یک غذای مجلسی به شمار می آید. برنج را پس از پختن با رشته های نرم شده، آبکش کنید.گوشت قیمه ای را نیز با پیاز، زعفران و ادویه پلویی به خوبی تفت دهید، سپس خرما، کشمش و لوبیا پخته شده را به آن اضافه کنید. مواد را در پایان لابه لای رشته پلو بریزید و برنج خود را دم کنید.

لوبیا چشم بلبلی پلو با سویا

لوبیا چشم بلبلی پلو را می توانید به جای گوشت و مرغ با سویا درست کنید. دستور پخت لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی و سویا به این ترتیب است که باید سویا را 5 دقیقه در آب جوش قرار دهید و با ادویه های پلویی مزه دار کنید. سپس پیاز سرخ شده، نمک، فلفل، زردچوبه، فلفل سیاه، آرد لپه و سویا را با یکدیگر ورز دهید و به صورت توپ های قلقلی دربیاورید و آن ها را سرخ کنید. سپس برنج خود را با لوبیا آماده نموده و با سویاهای سرخ شده سرو کنید.

مواد لازم برای لوبیا پلو با کوفته قلقلی

برای 4 نفر

  • 3 پیمانه برنج
  • 600 گرم لوبیا سبز
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 4 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده غلیظ
  • 3 قاشق غذاخوری پیاز داغ
  • 1 قاشق مرباخوری دارچین
  • 1 قاشق غذاخوری پودر گل محمدی
  • نمک به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم
  • ترشی، دوغ محلی و سالاد شیرازی برای سرو

مواد لازم برای کوفته قلقلی

  • 400 گرم گوشت چرخ نموده
  • 1 عدد پیاز بزرگ پوست کنده و رنده شده
  • 1 قاشق چای خوری فلفل سیاه
  • 2 قاشق چای خوری زردچوبه
  • نمک به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه لوبیا پلو با کوفته قلقلی

1. در ابتدا برنج را بشویید. به آن آب گرم و نمک (به ازای هر پیمانه برنج، یک قاشق چای خوری نمک) اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج به مدت چند ساعت خیس بخورد.

2. یک قابلمه مناسب را تا دو سوم از آب پر کنید و روی شعله زیاد گاز بگذارید. میزانی نمک در قابلمه بریزید و زمانی که آب به جوش آمد، برنج را اضافه کنید. منتظر بمانید تا آب برنج دوباره به جوش بیفتد.

3. زمانی که آب برنج به جوش آمد، چند بار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه های برنج از هم باز شوند. دقت کنید که برنج را در این مرحله خرد نکنید. برنج بسته به نوع و مدل آن، باید حدود 10 تا 14 دقیقه قبل از آبکش کردن بجوشد.

4. برنج را آبکش کنید و اجازه دهید آب برنج کاملا گرفته گردد. سپس روی برنج، آب سرد بگیرید تا پخت دانه های آن متوقف گردد و نمک اضافی بین دانه های برنج شسته گردد و برنج شما شور نگردد.

5. به سراغ تهیه کوفته قلقلی ها بروید. گوشت، پیاز رنده شده، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک را در یک کاسه بریزید و با دست ورز دهید. سپس گوشت را در ظرف در بسته به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید.

6. گوشت را از یخچال دربیاورید. به میزان یک گردو از گوشت بردارید و با دستانتان کوفته ها را فرم دهید.

7. در یک ماهیتابه، میزانی روغن بریزید و آن را روی حرارت میانه رو به بالا گاز قرار دهید تا روغن گرم گردد. سپس کوفته ها را در آن بیندازید و تفت دهید تا گوشت خودش را بگیرد.

8. پس از اینکه گوشت خودش را گرفت، شعله گاز را میانه کنید و اجازه دهید تا گوشت خوب سرخ گردد. شما می توانید در این مرحله، کوفته ها را با قاشق هم بزنید. پس از سرخ شدن کامل، کوفته قلقلی های شما آماده است.

9. دو تا 3 قاشق غذاخوری روغن را در یک ماهیتابه بریزید و لوبیا ها را به آن اضافه کنید. آن ها را تفت دهید تا لوبیاها کمی نرم شوند.

10. رب گوجه فرنگی را به لوبیاها بیفزایید و به مدت یک دقیقه تفت دهید.

11. حدود 2 لیوان آب در ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید تا مخلوط لوبیا به مدت 15 دقیقه بپزد و آب آن تبخیر گردد. پس از آماده شدن سس، پیاز داغ را به آن اضافه کنید.

12. پس از اینکه لوبیا سبز شما پخت، کوفته قلقلی ها را در آن بریزید و هم بزنید.

13. در یک قابلمه مناسب، 2 قاشق غذاخوری روغن بریزید. سپس ته دیگ دلخواهتان (سیب زمینی، لواش و غیره) را در روغن بیندازید و به مدت یک دقیقه تفت دهید.

14. سه کفگیر برنج روی ته دیگ بریزید. سپس لوبیا سبز و کوفته قلقلی ها را روی برنج پخش کنید. در ادامه دارچین، پودر گل محمدی و زعفران دم نموده را بیفزایید و به همین ترتیب همه مواد را لابه لای برنج بریزید. در نهایت، نصف پیمانه آب در دور قابلمه بریزید و اجازه دهید تا دم بکشد.

15. لوبیا پلو را در دیس بکشید، ته دیگ آن را دربیاورید و با ترشی، دوغ محلی و سالاد شیرازی سرو کنید.

نکات مهم برای طبخ لوبیا پلو با کوفته قلقلی

  • میزان استفاده از رب گوجه فرنگی، بستگی به رنگ و غلظت ربی که استفاده می کنید دارد. بنابراین ممکن است که به میزان رب بیشتر از آنچه در طرز تهیه دیدید، احتیاج پیدا کنید.
  • فصل بهار، فصل لوبیا سبز است.
  • برای پاک کردن لوبیا سبز، ابتدا سر و ته لوبیاها را با چاقو ببرید و سپس به میزان دلخواه خردشان کنید. سپس آن ها را بشویید.
  • یکی از برترین روش های نگهداری از سبزیجات و حفظ خواص آن ها بلانچ کردن است. برای بلانچ کردن، پس از پاک کردن لوبیا سبز، آن را تمیز با آب بشویید و سپس برای 2 دقیقه، آن ها را در آب جوش و میزانی نمک بریزید. پس از گذشت 2 دقیقه، لوبیاها را از ظرف آب جوش دربیاورید و بلافاصله به مدت 2 دقیقه در ظرف آب یخ قرار دهید. با این روش، بیشتر ویتامین های لوبیا سبز برای مدت طولانی حفظ می شوند. شما می توانید پس از این پخت کوتاه، لوبیا سبز ها را به مدت چند دقیقه در روغن زیاد، سرخ نموده و در نهایت آن ها را بسته بندی کنید. سرخ کردن، کاملا اختیاری است، اما اگر قبل از فریز کردن، لوبیا سبزها را سرخ کنید، در زمان استفاده برای غذا، زمان کمتری برای پخت آن ها صرف خواهید کرد.
  • شما می توانید از پودر کاری هم به عنوان ادویه لوبیا پلو بهره ببرید.
  • استفاده از زیره نیز در هنگام دم کشیدن لوبیا پلو برای بهتر شدن طعم آن خوب است.
  • اگر قصد دارید از زیره، کاری یا دارچین بهره ببرید، آن ها را زمانی در مایه غذا بریزید که تا حدودی سرد شده باشد، زیرا در غیر این صورت، حرارت باعث از بین رفتن عطر ادویه ها و تلخ شدن غذا می گردد.
  • در مرحله پایانی که غذا آماده شد، لوبیا پلو را زیر و رو کنید و کمی روغن در آن بریزید و مخلوط کنید. سپس در دیس بکشید.
  • بعضی افراد همراه با لوبیا پلو ماست می خورند؛ اما باید بدانید که ترکیب ماست با گوشت سبب می گردد که آهن گوشت در بدن جذب نگردد. در اصل، کلسیم موجود در ماست مانع جذب آهن گوشت می گردد.
  • برترین مخلفات کنار غذا برای لوبیا پلو، سالاد شیرازی با آبلیموی تازه، آبغوره یا آب نارنج است. زیرا ویتامین C موجود در آن، باعث می گردد تا آهن گوشت، بهتر جذب گردد.
  • برای ته دیگ، به جز سیب زمینی یا نان، می توانید در کف قابلمه روغن، یک قاشق ماست چکیده و زعفران دم نموده غلیظ بریزید و سپس برنج، کوفته قلقلی و سس لوبیا را لایه لایه داخل قابلمه اضافه کنید.
  • استفاده از گوجه فرنگی تازه ریز خردشده برای خوشمزه تر کردن غذا تاثیر بسیاری دارد.
  • استفاده از پلوپز برای دم کردن لوبیا پلو باعث پخت بهتر برنج و ته دیگ می گردد، زیرا حرارت یکسانی را به کف قابلمه می دهد.
  • شما می توانید سیر را هم به طرز تهیه لوبیا پلو اضافه کنید.

نکات مربوط به برنج

  • برنج باید حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد.
  • توجه داشته باشید که بابد آب برنج خیس خورده را قبل از ریختن در قابلمه، خالی کنید و تنها خود برنج را در آب جوش بریزید.
  • حرارت برنج در حال جوشیدن نباید کم باشد و شعله گاز باید میانه رو به زیاد باشد. شما بعلاوه نباید در این مرحله، درب قابلمه را بگذارید.
  • زمانی باید برنج را آبکش کنید که دانه های آن نرم شوند، ولی هنوز مغز آن ها سفت باشند.
  • اگر می خواهید برنج شما بیشتر قد بکشد، در زمان جوشیدن برنج، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. آب سرد به برنج شوک وارد می نماید و باعث می گردد تا بیشتر قد بکشد.
  • توجه داشته باشید که برنج نباید زیاد بجوشد. پس اگر آشپزی را تازه آغاز کردید، برنج را کمی زودتر بردارید. زیرا اگر برنج بیشتر از حد معمول بجوشد خمیر می گردد و غذای شما را خراب می نماید، اما اگر برنج را زودتر بردارید، اگر برنج سفت باشد در زمان پخت می توانید کمی آب به آن اضافه کنید. آبکش کردن برنج احتیاج به تجربه دارد، پس نگران نباشید و چند بار این کار را انجام دهید تا تجربه لازم و کافی را در این کار به دست بیاورید.
  • بهتر است در زمان آبکش کردن برنج، آب برنج را نگه دارید و نصف پیمانه آن را در نهایت برای دم کردن برنج به لوبیا پلو اضافه کنید.
  • اگر می خواهید لوبیا پلو را به صورت دمی درست کنید، کافی است پس از آماده شدن سس، کوفته قلقلی ها را به آن بیفزایید. سپس برنجی را که از قبل خیس کردید را به مواد اضافه کنید و روی حرارت میانه رو به پایین گاز قرار دهید. زمانی که تمام آب برنج تبخیر شد، روی آن دم کنی بگذارید و اجازه دهید تا دم بکشد. البته بهتر است که لوبیا پلو را برای جلوگیری از خمیر شدن، به صورت آبکش تهیه کنید.
  • در آخرین مرحله، چند سوراخ با ته قاشق در برنج ایجاد کنید تا بخار به راحتی به بالای برنج کشیده گردد. استفاده از دم کنی را از قلم نیاندازید تا برنج بعد از بخار کردن نرم نگردد.

نکات مربوط به کوفته قلقلی

  • شما می توانید برای تهیه کوفته قلقلی از گوشت گوساله نیز بهره ببرید، اما در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند، چرب تر است و طعم لذیذتری دارد.
  • اگر کوفته های قلقلی خود را با گوشت گوسفند درست می کنید، باید بدانید که گوشت گوسفند در زمان پخت آب می گردد و میزان آن، آب می رود، پس کوفته قلقلی ها را کمی بزرگ تر بگیرید. کوفته قلقلی های گوشت گوساله آب نمی شوند.
  • در مرحله اول سرخ کردن کوفته قلقلی ها، تا زمانی که گوشت خودش را نگرفته است، نباید آن ها را با قاشق هم زد. فقط گاهی آن ها را به یاری دسته تابه جابه جا کنید تا نسوزند.
  • برای پخت کوفته ها به آن ها آب اضافه نکنید، زیرا گوشت آب می اندازد. اجازه دهید تا گوشت با آب خودش بپزد.
  • بعضی افراد پس از رنده کردن پیاز، آب آن را کاملا می گیرند و تنها تفاله های پیاز را به گوشت اضافه می نمایند.البته در این حالت، پس از پخت، گوشت کماکان بوی زهم می دهد. پس به هیچ وجه نباید آب پیاز را کامل گرفت. کافی است پس از رنده کردن پیاز، چند دقیقه آن را کنار بگذارید و آبی که از پیاز جدا می گردد را بگیرید و بقیه پیاز را به گوشت اضافه کنید. در واقع، اصلا احتیاج نیست که پیاز را فشار دهید و تمام آب آن را بگیرید.

مواد لازم برای لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی

برای 3 نفر

  • 3 تکه مرغ
  • 2 پیمانه برنج
  • 1 پیمانه لوبیا چشم بلبلی
  • 3 قاشق غذاخوری شوید
  • 2 قاشق سوپخوری زعفران دم نموده غلیظ
  • 1 عدد پیاز پوست کنده و نگینی خردشده
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی

1. برنج را با آب گرم و نمک برای سه ساعت خیس کنید.

2. لوبیا چشم بلبلی را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید. سپس آن را آبکش کنید و با آب بپزید.

3. میزانی روغن در یک قابلمه بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا روغن داغ گردد. سپس پیازها را در روغن بریزید و آن ها را کمی تفت دهید.

4. ادویه جات را به پیازها بیفزایید و برای یک دقیقه تفت دهید. سپس مرغ ها را در قابلمه بریزید و با پیازها تفت بدهید تا طلایی شوند.

5. نمک و زعفران دم نموده را به مرغ ها اضافه کنید. سپس 2 لیوان آب بریزید و اجازه بدهید تا با هم بپزند.

6. یک قابلمه دیگر را پر از آب کنید و روی حرارت زیاد گاز قرار دهید تا آب بجوشد. سپس آب برنج را خالی کنید و در آب جوش بریزید. پس از زدن چند جوش، نمک و لوبیاها را به برنج اضافه کنید.

7. برنج را پس از پخت، آبکش کنید.

8. داخل قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ مورد نظرتان را در آن بچینید. سپس برنج را به همراه لوبیاها در قابلمه بریزید.

9. کمی آب مرغ را با زعفران دم نموده مخلوط کنید و روی برنج بدهید. چند سوراخ روی برنج بزنید و آن را دم کنید.

10. شعله گاز را زیاد کنید تا برنج به بخار بیفتد. سپس زیر آن را کم کنید و اجازه بدهید به آرامی دم بکشد.

11. برنج را پس از آماده شدن در دیس بکشید و مرغ ها را در کنار آن بگذارید.

12. لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی شما آماده است.

نکات مهم برای تهیه لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی

  • شما می توانید مرغ را به صورت تکه ای یا ریش ریش شده در لوبیا پلو بریزید.
  • بعضی افراد نیز لوبیا پلو با مرغ را به صورت کته درست می نمایند و در این حالت، برنج را در آب مرغ دم می گذارند.
  • لوبیا چشم بلبلی باید به مدت 10 تا 12 ساعت خیس بخورد.
  • استفاده از نمک باعث سفت شدن لوبیا می گردد و پخت را طولانی می نماید.
  • اگر می خواهید لوبیای نرم تری داشته باشید، بهتر است در هنگام پختن، درب قابلمه را ببندید.
  • لوبیا چشم بلبلی یکی از حبوباتی است که به راحتی می توان آن را برای طبخ انواع پلو، خورشت، کوک، خوراک و سالاد از آن استفاده کرد. اگر زمان کافی برای خیس کردن لوبیا ندارید، لوبیا را به مدت 5 دقیقه در آب جوش بجوشانید و به مدت نیم ساعت در همان آب جوشیده شده نگه دارید. البته شعله گاز باید خاموش گردد تا لوبیا پخته نگردد. سپس با عوض کردن آبی که لوبیا در آن خیس خورده است، می توانید فرآیند پخت را بدون خیس کردن انجام دهید.

فواید لوبیا پلو

لوبیا سبز

لوبیا سبز حاوی مواد مغذی مفید مانند ویتامین A، C، K و B6 و بعلاوه آنتی اکسیدان، پروتئین و فیبر فراوان است. از خواص و فواید این ماده غذایی می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • حمایت از سلامت استخوان ها
  • بهبود زخم ها
  • موثر برای سلامت پوست، مو و ناخن
  • از بین بردن سموم ناخواسته بدن
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش و یاری به مسائل مربوط به گوارش مانند یبوست، هموروئید و بیماری رفلاکس اسید
  • مقابله با بیماری های خطرناک مانند انواع سرطان
  • جلوگیری از عفونت در بدن
  • کنترل بیماری های قلبی عروقی و فشار خون

لوبیا چشم بلبلی

گفته می گردد این است که خاستگاه لوبیا چشم بلبلی در شمال آفریقا است و حدود 3000 سال پیش در هند کشت می شده است. در حال حاضر، نزدیک به 10 میلیون هکتار از مزارع سراسر جهان زیر سطح کشت این نوع لوبیا است. لوبیا چشم بلبلی به وسیله برده های آفریقایی به آمریکا برده شد و مورد استقبال جورج واشینگتن نهاده شد. امروزه بیش از 500 نوع بذر لوبیا وجود دارد که در رنگ، طعم، شکل، میزان با یکدیگر متفاوت هستند.

لوبیا چشم بلبلی، یک ماده غذایی بسیار مفید و مقوی برای بدن است که فواید زیادی برای سلامتی دارد که در ادامه به بعضی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

  • لوبیا چشم بلبلی منبع غنی از آنتی اکسیدان است و به همین دلیل، مصرف آن موجب پیشگیری از بیماری هایی چون سرطان می گردد.
  • درمان بعضی از مسائل مختلف قلبی و عروقی
  • درمان دیابت
  • درمان مسائل مربوط به معده، پانکراس و طحال، بهبود هضم، تنظیم تحرک روده و جلوگیری از یبوست
  • کاهش انسداد و ناراحتی های مربوط به مسائل ادراری
  • ترمیم و بازسازی سلول های پوستی، جلوگیری از از ایجاد چین و چروک و لکه های قرمز و دیگر عفونت های اختلالات پوستی
  • مقابله با اختلالات افسردگی
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • متعادل نگه داشتن سطح کلسترول
  • فراهم کردن پروتئین های ضروری
  • درمان مسائل ریزش مو
  • جلوگیری از خطر کم خونی
  • بهبود عملکرد عضلات و سلول های عصبی
  • یاری به کاهش وزن
  • یاری به بی خوابی
  • بهبود گردش خون

طعم لوبیا پلو

لوبیا پلو از آن دسته غذاهایی است که هر سلیقه ای را راضی خواهد نمود. این غذای لذید و نوستالژیک، در هر خانه ای به شکلی منحصربه فرد و با ادویه جات مختلف طبخ می گردد. اما لوبیا پلو به هر شکلی که باشد، با ظاهر نارنجی رنگ خود و عطر و بوی زعفران و گوشت تفت داده شده با پیاز، شما را وسوسه خواهد نمود.

اگر در زادگاه یا شهر محل سکونت شما لوبیا پلو را به روشی متفاوت از آنچه در این مطلب خواندید تهیه می نمایند، تفاوت ها و دستورپخت های رایج را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران به اشتراک بگذارید. بعلاوه اگر پیروز به طبخ هریک از غذاهای لذیذ ارائه شده در مجموعه غذاهای محلی ایران شدید، حتما از غذاهای لذیذ و زیبای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، تجربه و تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / teamapp.app / irancook.ir / parsiday.com / نمناک / cookpad.com / بیتوته / فرارو
انتشار: 26 فروردین 1401 بروزرسانی: 26 فروردین 1401 گردآورنده: malaysianet65.ir شناسه مطلب: 1201

به "طرز تهیه لوبیا پلو و انواع آن در شهرهای ایران" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه لوبیا پلو و انواع آن در شهرهای ایران" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لوبیا پلو و انواع آن در شهرهای ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید