25 نکته راهنمای خرید سوسیس ، فرق سوسیس مرغوب با معمولی چیه؟

به گزارش مالزی ارزان، برای خرید سوسیس تازه و باکیفیت باید به چه نکاتی توجه کنیم؟ سوسیس از اون دسته خوراکی های خوشمزه ایه که خیلی راحت و سریع آماده می شه و تقریبا همه افراد در هر سن و سالی دوستش دارن؛ ولی واقعیت اینه که وقتی پای خریدش به میون میاد، خیلی ها نمی دونن چطور می تونن برترین انتخاب رو داشته باشن. با این مقاله از در همراه ما باشید تا راهنمای خرید سوسیس و نکات مهم در این زمینه رو با شما به اشتراک بذاریم.

25 نکته راهنمای خرید سوسیس ، فرق سوسیس مرغوب با معمولی چیه؟

چرا انتخاب و خرید سوسیس خوب مهمه؟

شاید در نگاه اول، سوسیس فقط یک خوراکی سریع و آماده به نظر برسه که ظرف چند دقیقه آماده می شه و انتخاب مدل بی کیفیتش ضرر زیادی رو متوجه تون نمی کنه. اما واقعیت اینه که خرید سوسیس نامرغوب می تونه هم کیفیت غذای شما رو پایین بیاره و هم به سلامت تون لطمه بزنه. سوسیس ها از نظر نوع گوشت (گوشت قرمز، مرغ، بوقلمون یا حتی گیاهی)، درصد چربی، مقدار نمک، نوع ادویه و حتی روش بسته بندی، تفاوت های زیادی با هم دارن.

برخی ها پروتئین بالاتری دارن و مقوی ترن، برخی ها چربی و نمک زیادی دارن که برای رژیم های خاص یا افرادی با مسائل قلبی مناسب نیستن. کیفیت بسته بندی هم اهمیت زیادی داره، چون اگه وکیوم درست انجام نشده باشه یا بسته بندی آسیب دیده باشه، هم طعمش افت می کنه و هم ماندگاریش کم می شه. اگه بدون توجه به این نکات سراغ اولین گزینه ای که دیدید برید، احتمال این که سوسیسی خریداری کنید که تازه و خوشمزه نباشه یا ارزش غذایی پایینی داشته باشه، خیلی بالاست. پس قبل از انتخاب، باید حتما به برچسب محصول، ترکیبات، تاریخ فراوری و شرایط نگهداریش توجه کنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

انواع سوسیس: هر کدوم چه خاصیتی دارن؟

سوسیس ها انواع بسیار متنوعی دارن که هر کدوم دارای ویژگی ها و کاربردهای خاصی هستن. اگه شما قبل از خرید با این تفاوت ها آشنا باشید، نه تنها انتخاب تون راحت تر می شه، بلکه می تونید محصولی رو بگیرید که دقیقا با ذائقه و احتیاج غذایی تون هماهنگه. رایج ترین انواع سوسیس بر اساس نوع گوشت از این قرارن:

سوسیس گوشت قرمز

سوسیس گوشت قرمز معمولا از گوشت گاو یا گوسفند تهیه می شه و طعمش غنی و عمیقه. از اونجایی که این نوع سوسیس درصد پروتئین بالایی داره، برای افرادی که در پی یک غذای مقوی و انرژی زا هستن، انتخاب ایده آلی به حساب میاد. این سوسیس ها به خاطر بافت گوشتی شون، موقع گریل کردن و پخت روی آتش طعم فوق العاده ای پیدا می کنن. انواع سوسیس گوشت قرمز با درصد چربی متنوع به بازار عرضه می شن.

واقعیت اینه که ممکنه چربی بالا طعم سوسیس رو خوشایندتر کنه، اما برای افرادی که رژیم کم چرب یا مسائل قلبی دارن اصلا مناسب نیست. بنابراین، حداقل این افراد بهتره سراغ نمونه های کم چرب برن. سوسیس گوشت قرمز برای غذاهایی مثل هات داگ ()، یا خوراک های گوشتی از برترین گزینه هاست.

نکته: سوسیس هایی که بدون نگهدارنده مصنوعی یا رنگ خوراکی باشن، سالم تر و طبیعی تر هستن.

سوسیس فرانکفورتر

فرانکفورتر یکی از معروف ترین انواع سوسیس های گوشت قرمز و از زیر شاخه های این نوع سوسیسه که اصالتش به کشور آلمان برمی گرده. این نوع سوسیس، بافتی نرم، یکنواخت و قطر نسبتا باریکی داره و معمولا طولش متوسطه.

طعم سوسیس فرانکفورتر ملایم تر از سوسیس های ادویه داره؛ ولی رایحه ای دودی یا بخارپز شده داره. شما با آب پز یا بخارپز کردن سوسیس فرانکفورتر می تونید طعم و بافت این ماده پروتئینی خوشمزه رو به برترین شکل ممکن حفظ کنید. البته، در موارد زیادی هم این سوسیس رو سرخ می کنن. سوسیس فرانکفورتر برای درست کردن هات داگ کلاسیک یا استفاده در انواع خوراک و گزینه مناسبی به حساب میاد.

سوسیس مرغ و بوقلمون

اگه دنبال گزینه سبک تر، کم چرب و با هضم راحت تر هستید، سوسیس مرغ یا سوسیس بوقلمون انتخاب مناسبیه. این نوع سوسیس معمولا کالری کمتری داره و برای افرادی که به سلامت و تناسب اندام اهمیت می دن یا رژیم کم چرب دارن، گزینه ای عالی به حساب میاد. طعم سوسیس مرغ و بوقلمون ملایم تر از گوشت قرمزه و به ویژه با افرادی سازگاره که طعم های خیلی قوی رو دوست ندارن. سوسیس مرغ و بوقلمون یک گزینه عالی برای ، یا پاستاهای سبکه.

نکته: موقع خرید سوسیس مرغ و بوقلمون حتما برچسب روی بسته بندی رو بخونید تا از مقدار نمک و درصد پروتئین موجود مطمئن بشید. یادتون باشه، هر چی درصد پروتئین بالاتر باشه، سوسیس مورد نظرتون باکیفیت تره.

سوسیس سفید مرغ یا بوقلمون

این نوع سوسیس ریشه آلمانی داره و به طور سنتی با گوشت گوساله و بیکن درست می شه؛ اما در نسخه های سالم تر و حلال، با گوشت مرغ یا بوقلمون درستش می کنن و از معروف ترین زیر شاخه های سوسیس مرغ یا بوقلمون به حساب میاد. علت نام سفید اینه که در تهیه این نوع سوسیس از ادویه های رنگ دهنده یا فرآیندهای دودی استفاده نمی شه، بنابراین رنگش روشن و مایل به سفید باقی می مونه.

این سوسیس بافت نرم و لطیفی داره؛ طوری که موقع گاز زدن تقریبا در دهان ذوب می شه. به علاوه، در تهیه سوسیس سفید مرغ یا بوقلمون معمولا فقط از پیاز، جعفری خرد شده، کمی جوزهندی و فلفل سفید استفاده می شه و اصلا طعم تند و تیزی نداره. برترین روش پخت سوسیس سفید، آب پز کردن در آب داغه (نه جوش)؛ چون دمای بالا ممکنه پوستش رو پاره کنه و بافت لطیفش خراب بشه. شما می تونید این نوع سوسیس رو در وعده صبحانه یا به عنوان شام سبک همراه با سس خردل ملایم، نان یا پوره سیب زمینی سرو کنید.

نکته: موقع خرید سوسیس سفید حتما به رنگ یکدست و بدون لکه های خاکستری یا قهوه ای و بعلاوه، به سلامت بسته بندی توجه کنید.

سوسیس گیاهی و وگان

این روزها سوسیس های گیاهی مخصوصا بین افرادی که رژیم گیاهخواری دارن یا می خوان مصرف گوشت رو کمتر کنن، هواداران زیادی پیدا کردن. این سوسیس ها معمولا از منابع پروتئین گیاهی مثل سویا، نخود، لوبیا، گلوتن گندم یا ترکیبی از این ها ساخته می شن. بسته به نوع ادویه و مواد اولیه، طعم سوسیس گیاهی و وگان ممکنه به گوشت نزدیک باشه یا کاملا مزه متفاوتی داشته باشه.

توجه داشته باشید، از اونجایی که برخی برندها برای شبیه سازی طعم گوشت از اسانس یا رنگ مصنوعی استفاده می کنن، بهتره سراغ نمونه های طبیعی تر برید. این نوع سوسیس برای گیاهخواران، وگان ها یا افرادی که به محصولات حیوانی حساسیت دارن، برترین گزینه ست و می تونه در هر غذایی جایگزین سوسیس معمولی بشه.

نکته: برخی سوسیس های گیاهی پروتئین کمی دارن؛ بنابراین حتما درصد پروتئین سوسیس مورد نظرتون رو چک کنید.

سوسیس سویا

سوسیس سویا از رایج ترین و محبوب ترین زیر شاخه های سوسیس های گیاهی و وگان هست؛ چون بافت و طعمی نسبتا نزدیک به گوشت داره و برای افرادی که تازه مصرف گوشت رو کم کردن، گذر راحت تری ایجاد می کنه. پایه اصلی این نوع سوسیس، پروتئین سویا هست که بعد از فرآوری، به شکل رشته های فیبری درمیاد و همین باعث می شه موقع جویدن بافت گوشت رو تداعی کنه.

سوسیس سویا معمولا با ادویه ها و اسانس های طبیعی گوشت طعم دار می شه تا شباهت بیشتری به سوسیس کلاسیک پیدا کنه. به علاوه، رنگ این نوع سوسیس بسته به نوع ادویه و طعم دهنده، از بژ روشن تا قهوه ای مایل به قرمز متغیره. یادتون باشه، پروتئین سویا کیفیت بالایی داره و می تونه تا حد زیادی جایگزین پروتئین حیوانی بشه. این سوسیس یک انتخاب عالی برای افرادیه که کلسترول خون بالا یا رژیم کم چرب دارن. شما می تونید از این نوع سوسیس در تهیه انواع پاستا، پیتزا، ساندویچ یا خوراک بهره ببرید.

نکته: توصیه می کنیم موقع خرید سوسیس سویا، محصولی رو انتخاب کنید که پروتئین سویا غیرتراریخته (Non-GMO) داره.

سوسیس های طعم دار؛ از ملایم تا دودی و تند

خرید سوسیس فقط نباید بر اساس نوع گوشت باشه؛ در واقع، ادویه ها و چاشنی هایی که بهش اضافه می کنن هم خیلی مهمه، چون طعمش رو کلا تغییر می ده. این تنوع باعث می شه هر کسی با هر ذائقه ای بتونه سوسیس مورد علاقه خودش رو پیدا کنه. رایج ترین انواع سوسیس بر اساس نوع طعم از این قرارن:

سوسیس دودی

این نوع سوسیس با دود طبیعی یا گاهی اوقات با طعم دهنده های مصنوعی فرآوری می شه و رایحه و طعم دودی پیدا می کنه. طعم دودی معمولا کمی سنگینه و برای افرادی جذابیت داره که دنبال یک مزه متفاوت و قوی هستن. سوسیس دودی در غذاهایی مثل پاستا با سس سفید، همراه با ، یا حتی روی گریل طعم فوق العاده ای پیدا می کنه.

نکته: اگه به طعم دودی حساس هستید یا مزه های ملایم تر رو ترجیح می دید، بهتره فقط مقدار کمی سوسیس دودی تهیه کنید تا ببینید اصلا دوستش دارید یا نه.

سوسیس تند یا فلفلی

در ساخت سوسیس تند یا فلفلی، همونطور که از نامش پیداست، از فلفل قرمز، فلفل سیاه یا ترکیب ادویه های تند استفاده می شه تا طعمی پر انرژی و گرما بخش ایجاد کنه. این نوع سوسیس برای هواداران غذاهای پر چاشنی و تند، انتخاب محبوبیه. شما می تونید سوسیس تند یا فلفلی رو در تهیه انواع پیتزا و خوراک مصرف نموده یا حتی همراه با نان باگت و پنیر نوش جان کنید.

نکته: طعم برخی از این سوسیس ها خیلی تند و تیزه و برای بچه ها یا افرادی که معده حساسی دارن، اصلا مناسب نیست.

سوسیس کم ادویه با طعم ملایم

این سوسیس ها ادویه کمی دارن و طعم شون بیشتر از خود گوشت میاد. سوسیس ملایم برای بچه ها، سالمندان یا افرادی که طعم های خیلی قوی رو نمی پسندن، گزینه ای عالیه. بعلاوه، سوسیس ملایم دست شما رو در طبخ غذاهایی باز می ذاره که خودتون می خواید ادویه رو بر اساس طبع و ذائقه خودتون تنظیم کنید.

نکته: موقع خرید سوسیس ملایم حتما باید به کیفیت گوشت و درصد پروتئین توجه کنید؛ چون این محصول مقدار کمی ادویه داره و طعم گوشت در اون غالبه.

سوسیس پنیری

اگه دنبال یه تجربه خوشمزه و متفاوت هستید، سوسیس پنیری یکی از برترین انتخاب هاست. این سوسیس ها معمولا از گوشت مرغ، بوقلمون یا گوشت قرمز درست می شن و داخل شون پنیر نرم و کرمی مثل چدار یا موزارلا وجود داره که طعمش رو خاص می کنه.

بافت سوسیس پنیری معمولا نرم و لطیفه و وقتی گریل یا سرخ می شه، پنیر داخلش ذوب می شه و حس کرمی و دلچسبی ایجاد می کنه. رنگ این نوع سوسیس هم معمولا روشنه و پنیر داخلش به صورت لکه های سفید یا زرد روشن دیده می شه. سوسیس پنیری یک گزینه عالی برای ، فینگرفود، پیتزا و صبحانه ست.

نکته: موقع خرید حتما درصد پنیر داخل سوسیس رو چک کنید؛ هرچی پنیرش بیشتر باشه، تجربه طعمی بهتری خواهید داشت.

شکل و بسته بندی سوسیس؛ چرا مهمه؟

ظاهر و نحوه بسته بندی سوسیس فقط برای زیبایی نیست؛ این عوامل مستقیما روی تازگی، کیفیت و حتی کاربرد محصول تاثیر می ذارن. انواع سوسیس بر اساس شکل ظاهری و نوع بسته بندی عبارتند از:

سوسیس حلقه ای یا معمولی

این همون شکل کلاسیک سوسیس هست که همه می شناسیم. طول و ضخامت استاندارد داره و برای سرخ کردن، بخارپز کردن یا گریل کردن کاملا مناسبه. استفاده اش هم مخصوصا برای ساندویچ یا صبحانه خیلی راحت و سریعه.

سوسیس نوشیدنی محلی

سوسیس نوشیدنی محلی مقدار کوچیکی داره و برای انواع میان وعده، انواع پیش غذا یا برای تزئین برخی غذاها مناسبه. بچه ها هم معمولا به خاطر مقدار کوچیک و شکل بامزه شون خیلی دوست شون دارن. شما می تونید سوسیس نوشیدنی محلی رو در مهمانی ها به صورت گریل شده همراه با انواع سس دلخواه سرو کنید.

بسته بندی وکیوم

سوسیس هایی که در بسته بندی وکیوم عرضه می شن، ماندگاری بیشتری دارن؛ چون هوا از داخل بسته خارج شده و روند فساد کندتر می شه. این نوع بسته بندی یاری می کنه طعم و رطوبت سوسیس برای مدت طولانی تری حفظ بشه.

نکته: از خرید سوسیس وکیوم با بسته بندی سوراخ شده، باد نموده یا دارای نشتی به طور جدی خودداری کنید؛ چون، همه این ها نشونه آسیب دیدگی یا فساد محصوله.

چطور یک سوسیس واقعی و باکیفیت رو از معمولی تشخیص بدیم؟

وقتی جلوی یخچال فروشگاه ایستادید و انواع سوسیس ها رو می بینید، ممکنه اول همه شبیه هم به نظر بیان. اما حقیقت اینه که کیفیت سوسیس بستگی به عوامل مختلفی داره که در ادامه، براتون شرح می دیم:

کیفیت گوشت سوسیس

اولین و مهم ترین نکته در معین کیفیت سوسیس، نوع گوشت به کار رفته در فرمولاسیون محصوله. سوسیس باکیفیت از گوشت خالص، تازه و سالم تهیه می شه، نه گوشت یخ زده یا بخش های کم ارزش گوشت. به علاوه، درصد گوشت واقعی در ترکیباتش هم بالاست و پرکننده های بی ارزشی مثل آرد زیاد یا نشاسته اضافی در اون جایی ندارن. این باعث می شه طعم طبیعی گوشت حفظ بشه و ارزش غذایی محصول بالا باشه.

طعم و ادویه های سوسیس

یک سوسیس خوب طعم متعادلی داره؛ نه خیلی شور که دهان رو اذیت کنه و نه بی مزه و کسل کننده. ادویه ها و چاشنی ها باید طعم گوشت رو تقویت کنن و با اون هماهنگی داشته باشن؛ نه این که مزه مصنوعی یا غالب ایجاد کنن. گاهی ادویه های طبیعی مثل فلفل سیاه، پاپریکا یا سیر باعث می شن سوسیس عطر و طعم بهتری پیدا کنه.

بافت و ظاهر سوسیس

زمانی که سوسیس رو برش می زنید، بافتش باید یکنواخت باشه. حفره های بزرگ، گلوله های چربی جدا از گوشت یا لکه های رنگی نشانه کیفیت پایین هستن. یک سوسیس باکیفیت یکدست و محکم و در عین حال، نرم و لطیفه و هنگام جویدن حس خوبی منتقل می کنه.

بسته بندی و تازگی سوسیس

سوسیس با بسته بندی سالم وکیوم شده ماندگاری بیشتری داره و از آلودگی محافظت می شه. هیچ پارگی، سوراخ یا بادکردگی در بسته بندی نباید دیده بشه. رنگ سوسیس هم باید طبیعی باشه؛ خیلی روشن یا بیش از حد تیره بودن ممکنه نشونه کهنگی یا استفاده از مواد افزودنی زیاد باشه.

اطلاعات روی برچسب سوسیس

برچسب روی بسته بندی، راز اصلی کیفیت سوسیس رو تعیین می کنه. درصد گوشت، نوع گوشت، مقدار چربی، نمک و وجود یا عدم وجود نگهدارنده ها و رنگ مصنوعی، همگی مواردی هستن که قبل از خرید سوسیس باید آنالیز بشن. حتی روش فراوری مثل دودی شدن طبیعی یا استفاده از ادویه های تازه می تونه شاخص کیفیت باشه.

چرا قیمت سوسیس ها اینقدر فرق می کنه؟

قیمت سوسیس های مختلف کاملا متفاوته و علتش هم خیلی متنوعه! اول از همه، نوع و کیفیت گوشت خیلی مهمه؛ سوسیس هایی که از گوشت تازه و خالص درست شدن و درصد گوشت شون بالاست، طبیعتا گرون ترن؛ چون هم ارزش غذایی بیشتری دارن و هم مراحل فراوریشون دقیق تره.

بعد نوبت به ادویه ها و طعم دهنده ها می رسه؛ سوسیس های دودی، تند یا پنیری به خاطر ترکیبات خاص و فرایند آماده سازی اضافی، قیمت بیشتری دارن.

نوع بسته بندی هم روی قیمت تاثیر داره؛ بسته بندی وکیوم یا بسته هایی که تازگی سوسیس رو برای مدت طولانی تری تضمین می کنن، معمولا هزینه فراوری بالاتری دارن و در نتیجه قیمت شون هم بیشتره.

حتی مقدار و شکل سوسیس در قیمت گذاری اهمیت داره؛ سوسیس های کوچک، حلقه ای یا نوشیدنی محلی که آماده مصرف هستن، برخی وقت ها از سوسیس ساده و بزرگ تر گرون ترن؛ چون راحت تر استفاده می شن.

در نهایت، سوسیس های ویژه، گیاهی یا وگان هم به علت مواد اولیه خاص و پروتئین های گیاهی معمولا قیمت بالاتری دارن. پس یادتون باشه که کیفیت گوشت، نوع ادویه، بسته بندی، شکل و حتی خاص بودن سوسیس همه با هم جمع می شن و روی قیمت نهایی تاثیر می ذارن.

موقع خرید سوسیس به چه نکاتی دقت کنیم؟

  • اول از همه تاریخ فراوری و انقضا رو چک کنید که سوسیس تازه باشه.
  • به بسته بندی سوسیس نگاه کنید؛ نباید سوراخ و پاره باشه یا بادکردگی داشته باشه.
  • رنگ سوسیس باید طبیعی باشه، نه خیلی روشن و نه خیلی تیره.
  • برچسب ترکیبات رو بخونید؛ درصد گوشت، نوع گوشت، مقدار چربی و نمک خیلی مهمه.
  • ببینید چقدر گوشت واقعی داره؛ سوسیس با گوشت بیشتر سالم تره و ارزش غذایی بیشتری داره.
  • نوع سوسیس و کاربردش رو در نظر بگیرید؛ برخی ها برای گریل خوبن، برخی ها برای آب پز یا ساندویچ.
  • اگه دنبال گزینه کم چرب یا رژیمی هستید، سوسیس مرغ (طرز تهیه سوسیس مرغ خانگی) یا بوقلمون انتخاب بهتریه. ولی به هر حال، حتما مقدار چربی رو چک کنید.
  • طعم و عطر سوسیس مهمه؛ ادویه ها باید متعادل باشن و طعم گوشت رو کامل کنن، نه اینکه غلبه کنن.
  • اگه سوسیس گیاهی یا وگان (طرز تهیه سوسیس گیاهی) می خرید، ببینید پروتئین کافی داره؟ ضمناً، مراقب باشید مواد افزودنیش زیاد نباشه.

سوالات متداول درباره خرید سوسیس تازه و باکیفیت

برترین نوع سوسیس برای رژیم غذایی کدومه؟

اگر دنبال گزینه سبک تر و کم چرب هستید، سوسیس مرغ یا بوقلمون انتخاب بهتریه. این سوسیس ها کالری کمتری دارن و راحت تر هضم می شن. سوسیس های گیاهی یا وگان هم برای کم کردن مصرف گوشت عالی هستن؛ ولی حواستون باشه پروتئین کافی داشته باشن.

چطور تازه بودن سوسیس رو تشخیص بدیم؟

تاریخ فراوری و انقضا اولین نکته است. بعد بسته بندی رو آنالیز کنید؛ نباید سوراخ، پارگی یا بادکردگی داشته باشه. رنگ سوسیس هم باید طبیعی باشه و خیلی روشن یا تیره نباشه.

سوسیس دودی بهتره یا معمولی؟

سوسیس دودی عطر و طعم خاصی داره و برای گریل، پاستا یا خوراک ها عالیه. اگه دنبال طعم ملایم تر هستید، سوسیس معمولی یا سفید گزینه بهتریه.

سوسیس های طعم دار مثل تند یا پنیری سالم هستن؟

سوسیس های طعم دار خوبن، ولی برخی هاشون ادویه یا مواد افزودنی زیادی دارن. حتما ترکیبات شون رو بخونید و یک گزینه متعادل و سالم رو انتخاب کنید.

سوسیس وگان پروتئین کافی داره؟

برخی ها پروتئین کمی دارن؛ پس قبل از خرید حتما ترکیبات و مقدار پروتئین محصول رو آنالیز کنید. سعی کنید، گزینه ای رو انتخاب کنید که پروتئین بالا و مواد افزودنی کمی داشته باشه.

آیا شکل و بسته بندی سوسیس مهمه؟

بله، خیلی مهمه. بسته بندی وکیوم تازه نگهش می داره و از آلودگی محافظت می کنه. سوسیس حلقه ای یا نوشیدنی محلی هم کاربرد های مختلفی داره و برای گریل یا میان وعده راحت تره.

برترین سوسیس جهان چیه؟

برترین سوسیس جهان بسته به ذائقه فرق می کنه؛ ولی اغلب سوسیس های آلمانی مثل برات ورست و وِیس ورست به خاطر طعم غنی، کیفیت گوشت و ادویه های متعادل، جزو محبوب ترین ها و معتبرترین ها در جهان هستن.

منبع: افق کوروش
انتشار: 26 مرداد 1404 بروزرسانی: 26 مرداد 1404 گردآورنده: malaysianet65.ir شناسه مطلب: 1634

به "25 نکته راهنمای خرید سوسیس ، فرق سوسیس مرغوب با معمولی چیه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "25 نکته راهنمای خرید سوسیس ، فرق سوسیس مرغوب با معمولی چیه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید