آشنایی با مواد غذایی ضداشتها

به گزارش مالزی ارزان، کمتر غذا خوردن برای کاهش وزن منطقی به نظر می رسد. تمام آن چیزی که باید انجام دهید کاهش اندازه کالری دریافتی روزانه و اندکی صبر برای مشاهده نتایج است. اما مشکل این است که با توقف تغذیه بدن با میزان غذایی که به آن عادت دارد، احساس گرسنگی و سر و صدای معده نیز خیلی زودتر به سراغ شما بیایند.

آشنایی با مواد غذایی ضداشتها

10 ماده غذایی که به عنوان سرکوب نماینده های اشتها عمل می نمایند!

کدام مواد غذایی به سیر نگه داشتن شما یاری می نمایند و شما را از خوردن هله هوله باز می دارند؟
لوبیاها
این حبوبات کوچک حاوی ماده ای به نام کولسیستوکینین هستند؛ یک هورمون گوارشی که به عنوان یک مهارنماینده طبیعی اشتها عمل می نماید.به علاوه لوبیاها غنی از فیبر هستند و یک منبع خوب از پروتئین نیز می باشند بنابراین شما را به مدت طولانی سیر نگه خواهند داشت.1

فیبر و نشاسته سالم موجود در انواع لوبیا موجب کاهش میل به غذا می گردد. زیرا افراد پس از خوردن لوبیا احساس سیری بیشتری دارند و این مسئله از پرخوری جلوگیری می نماید و حتی می تواند در کاهش وزن مؤثر باشد.2

سالاد
وعده غذایی تان را با سالاد آغاز کنید و حتما فقط به یک سس سرکه ای سبک اکتفا کنید! با این کار احتمالا نسبت به مواقعی که سالاد نمی خوردید، کالری کمتری مصرف خواهید کرد. چرا؟

مواد غذایی کم چگالی مانند سبزیجات خام به شما امکان می دهند که با دریافت کالری های کمتر، غذای بیشتری بخورید و بیشتر احساس سیری کنید.1

چای سبز
گروهی از مواد در چای سبز به نام کاتچین ها می توانند به افزایش متابولیسم شما یاری نمایند و اشتهای شما را کاهش دهند. به علاوه چای سبز به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدانی اش، مزایای متعدد دیگری نیز دارد.1

یکی از مطالعات اجرا شده در سال 2010، پتانسیل EGCG را در کاهش وزن نشان می داد. بر اساس این پژوهش EGCG تا 33 درصد میزان اکسیداسیون چربی را در سلول ها افزایش می دهد. علاوه بر این، EGCG هم مانع رشد سلول های چربی می گردد و هم به دفع چربی سلولی یاری می نماید. چاقی و دیابت دو روی یک سکه هستند و چیزی که برای دفع خطر یکی از آنها مفید باشد، مطمئناً برای دیگری هم مفید است.2

گلابی ها
اگرچه سیب اغلب به عنوان پرفیبرترین میوه شناخته می گردد اما گلابی ها در واقع فیبر بیشتری نسبت به سیب دارند. یک مطالعه دریافت زنانی که در هر روز 3 عدد سیب یا گلابی می خوردند، نسبت به آنهایی که به جای این میوه ها از کوکی جو دوسر غنی از فیبر استفاده می کردند، وزن بیشتری ازدست دادند.1
قهوه
دوستداران قهوه شادمان باشند! کافئین به عنوان یک مهارنماینده طبیعی اشتها عمل می نماید بنابراین چند فنجان قهوه که در روز مصرف می کنید، ممکن است درواقع به کوشش های رژیمی تان یاری کند. برای آنکه قهوه مصرفی تان کالری زیادی به رژیم غذایی تان اضافه نکند، در آن خامه و شکر نریزید.1

یکی از خواص قهوه این است که دارای کافئین است؛ این ماده یکی از معدود مواد طبیعی است که خاصیت چربی سوزی آن، در عمل، اثبات شده است. مطالعات متعدد نشان می دهد کافئین می تواند میزان سوخت و ساز بدن را 3 تا 11 درصد بالا ببرد.3

بادام درختی
ترکیب فیبر و چربی های سالم در بادام درختی، آنها را به یک میان وعده عالی برای سرکوب اشتها تبدیل می نماید. یک مطالعه دریافت آنهایی که یک رژیم غذایی غنی از بادام درختی داشتند، نسبت به کسانی با یک رژیم غذایی غنی از کربوهیدرات های پیچیده سرشار از فیبر، وزن بیشتری از دست دادند و بیشتر احتمال داشت که بتوانند کاهش وزن شان را حفظ نمایند.
روغن زیتون
ثابت شده که میزان کمی چربی می تواند به شما یاری کند بعد از یک وعده غذایی، بیشتر احساس سیری کنید و بنظر می رسد که روغن زیتون، بیشتر از چربی های دیگر به شما یاری می نماید که سیر شوید و کمتر غذا بخورید. فقط به یاد داشته باشید که رعایت اعتدال مهم است و فقط مصرف میزان کمی از آن کافی است.1
دارچین
مطالعات اجرا شده به وسیله USDA دریافته اند که دارچین می تواند به تنظیم سطوح انسولین و حساسیت به آن یاری کند. از آنجا که انسولین، نقش بسیار مهمی در اینکه آیا بدن شما سیگنال های گرسنگی را دریافت می نماید یا نه بازی می نماید، بنابراین دارچین می تواند به شما یاری کند که کمتر هوس خوردن میان وعده کنید.1

دارچین می تواند به طور غیرمستقیم قند و چربی بدن را کنترل کند و یا حتی کاهش دهد. مصرف دارچین، با کاهش سطح کلسترول بد، بنام LDL و تری گلیسیرید و افزایش سطح کلسترول خوب بنام HDL، همراه است.3

سرکه
اسید استیک - ماده ای که باعث طعم تند سرکه می گردد - ممکن است در افزایش سرعت هضم غذا به وسیله بدن شما نقش داشته باشد. چندین مطالعه نشان داده اند افرادی که یک وعده غذایی حاوی سرکه خوردند، نسبت به آنهایی که از سایر چاشنی ها استفاده نمودند، کالری کمتری مصرف کردند.1

در سال 2006 میلادی اثر کاهش کلسترول و تری گلیسرید سرکه به طور قابل توجهی در موش های آزمایشگاهی مشاهده شده است. مشابه این آزمایش روی انسان نیز انجام و کاهش مرگ و میر در برخی امراض قلبی با مصرف سرکه در افراد داوطلب مشاهده شده است. احتمال اثر سرکه در موارد مذکور در انسان وجود دارد.3

فلفل های تند
صحبت های زیادی در خصوص توانایی فلفل های تند (و ماده تشکیل دهنده فعال آنها یعنی کپسایسین) در افزایش متابولیسم به گوش می رسد. اما خوردن یک وعده غذایی با تندی زیاد نیز ممکن است به شما یاری کند کمتر غذا بخورید. این مسئله می تواند به دلیل وجود کپسایسین باشد یا به دلیل آنکه سیگنال های درد از زبان شما باعث سرکوب اشتهای تان می گردد اما به هر صورت بنظر می رسد که کمی فلفل در کاهش اشتها موثر باشد.1

پینوشتها

1.www.rastineh.com

2.www.chetor.com

3.www.gymito.com

منبع: راسخون
انتشار: 25 آبان 1400 بروزرسانی: 25 آبان 1400 گردآورنده: malaysianet65.ir شناسه مطلب: 1055

به "آشنایی با مواد غذایی ضداشتها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با مواد غذایی ضداشتها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید