این رسپی سس تارتار (سس خیارشور) راز خوشمزگی ساندویچ های بازاری است
به گزارش مالزی ارزان، سس خیارشور که به آن سس تاتار نیز می گویند یکی از و چاشنی رستورانی است که از آن برای سرو کنار انواع ساندویچ ، فینگرفود، غذاهای فست فودی، غذاهای دریایی، انواع استیک و سالاد استفاده می گردد و در حقیقت راز متفاوت و لذیذ بودن طعم ساندویچ های بازاری است. این سس غلیظ فرانسوی را با مواد اولیه در دسترس و در مدت زمان کوتاه در خانه می توانید تهیه کنید. ما در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه سس خیارشور به همراه نکات مهم در تهیه سس تارتار حرفه ای و رستورانی می پردازیم.
مواد لازم برای تهیه سس خیارشور با سس مایونز
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
خیارشور | 100 گرم |
سس مایونز | 150 گرم |
سبزی جعفری، ریحان و شوید خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
آبلیمو یا آب لیموترش تازه | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، پودر آویشن و پودر زنجبیل | به مقدار دلخواه |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه سس خیارشور: 10 دقیقه
زمان مورد احتیاج برای استراحت سس تاتار (سس خیارشور): 1 ساعت
مقدار کالری سس تارتار در 100 گرم: حدود 299 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه سس تارتار حرفه ای و رستورانی
سس خیارشور یا سس تاتار بافت غلیظ و کرم رنگ دارد و با سس مایونز ()، خیارشور () و سبزیجات معطر به دست می آید. یک نکته مهم این است که مواد اصلی سس تارتار را باید تا جایی که امکان دارد ریز و ساطوری خرد کنید. تکه های سبزیجات و خیارشور در این سس نباید زیر دندان بیاید.
مرحله اول: سبزی های سس را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه سس خیارشوری، مقداری سبزی جعفری تازه، ریحان و شوید را پاک کنید و قسمت ساقه آن را دور بیندازید. برگ سبزی ها را در آب نمک قرار دهید تا ضدعفونی شوند. سپس آنها را کاملا با آب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد.
مرحله دوم: خیارشور را رنده کنید
مقدار 150 گرم از خیارشور را ابتدا با آب بشویید و سپس با یک دستمال تمیز آنها را خشک کنید. خیارشور را با رنده ریز رنده کنید. می توانید خیارشور رنده شده را با دست فشرده کنید و آب آن را از تفاله اش جدا کنید. یا اگر می خواهید سس تاتار شما رقیق باشد خیارشور رنده شده را با آب آن بهره ببرید. خیارشورها را به وسیله چاقو نیز می توانید به صورت کاملا ریز خرد کنید.
شما می توانید برای تهیه خیارشور به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: سس مایونز را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه سس خیارشور، خیارشورهای رنده شده را به یک ظرف گرد با سایز مناسب انتقال دهید و سپس مقدار 150 گرم سس مایونز را به آن اضافه کنید. سس و خیارشور را به خوبی هم بزنید تا خیارشور کاملا در همه جای سس مایونز پخش گردد.
شما می توانید برای تهیه سس مایونز به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: سیر را رنده و اضافه کنید
در این مرحله احتیاج به دو حبه سیر دارید. سیرها را پوست بگیرید و با آب بشویید. سیر را به وسیله رنده مخصوص به صورت ریز رنده کنید. سیر رنده شده را به ترکیب سس و خیارشور اضافه کنید و خوب هم بزنید تا عطر سیر کاملا به خورد سس برود.
مرحله پنجم: سبزی را خرد نموده و اضافه کنید
سبزی های معطر را که از قبل شسته اید ساطوری کنید. بعد از آنکه سبزی ها ساطوری و به صورت کاملا ریز خرد شدند به مقدار دو قاشق غذاخوری از آنها را به دیگر ترکیب سس خیارشور (تارتار) اضافه کنید و بار دیگر همه مواد را با یکدیگر هم بزنید که یکدست شوند.
مرحله ششم: ادویه و چاشنی سس تارتار را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه سس تارتار، نمک، فلفل سیاه، پودر آویشن و پودر زنجبیل را اضافه کنید. یک عدد لیمو ترش تازه را بشویید و آب بگیرید و به مقدار دو قاشق غذاخوری از آن به سس اضافه کنید.
به جای لیموترش تازه از دو قاشق غذاخوری آبلیمو نیز می توانید بهره ببرید. آبلیمو و ادویه ها را با دیگر مواد سس به خوبی هم بزنید تا به یک ترکیب یکدست برسید. سس تاتار شما آماده است.
شما می توانید برای تهیه نمک، فلفل سیاه، پودر آویشن، پودر زنجبیل و آبلیمو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله نهایی: سس تارتار را استراحت دهید و سپس سرو کنید
بعد از آنکه سس خیارشور را آماده کردید آن را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد و عطر و طعم مواد به خورد یکدیگر برود. بعد از نیم ساعت سس خیارشور را از یخچال بیرون بیاورید و آن را با انواع ساندویچ مانند ،، ، ،، و … سرو کنید.
شما در صورت تمایل می توانید را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
درباره سس تارتار بیشتر بدانید
سس تارتار (به فرانسوی: sauce tartare) در بریتانیا، نیوزلند، استرالیا، آفریقای جنوبی و سایر کشورهای مشترک المنافع یک چاشنی کاملا شناخته شده و پرکاربرد است. این سس اغلب به عنوان چاشنی، با غذاهای دریایی مانند ماهی سرخ شده و صدف سرخ شده سرو می گردد. البته در اصل نام این سس از اقوام تارتار گرفته شده است (تارتارها، مردمانی ترک زبان و ساکن روسیه هستند).
فرانسوی ها به عنوان کسانی که این سس را اختراع کردند، سس تارتار را همراه با استیک تارتار سرو می نموده اند. این استیک در اصل گوشت گاو خام مزه دار شده و کوبیده شده است که ترکیب فوق العاده ای را با این سس تشکیل می دهد. به مرور این سس به عنوان مکمل با غذاهای دیگر هم سرو و جزو سس های محبوب رستورانی شد.
ترکیبات سس تارتار چیست؟
- سس تارتار به عنوان چاشنی در دستور اصلی و سنتی از سس مایونز، ترشی خرد شده، ترشی کبر (کاپاریس) و سبزیجات معطری مانند ترخون و شوید درست می گردد. طعم سس تارتار را می توان با افزودن انواع دیگر سبزیجات معطر، آبلیمو یا زیتون هم تقویت کرد.
- سس تارتار اصلی بر پایه سس مایونز (زرده تخم مرغ، خردل یا سرکه، بی تارتارات، روغن) یا آیولی به همراه روغن زیتون و سیر، با مواد دیگر درست می گردد.
- در بریتانیا، دستورالعمل درست کردن سس خیارشور (سس تارتار) معمولا بر پایه ترشی کبر (کیپر یا کاپاریس)، غوره، آبلیمو و شوید است. در حالی که دستورالعمل های ایالات متحده برای سس تارتار ممکن است شامل شوید خرد شده، پیاز (یا پیازچه) و جعفری تازه باشد.
- گاهی اوقات به سس تارتار تخم مرغ پخته خرد شده، زیتون، خردل دیژون و پیاز خرد شده هم اضافه می گردد.
- در طرز تهیه سس تارتار با ماست، سس تارتار را به جای سس مایونز با ماست تهیه می نمایند.
نکات مهم در تهیه سس خیارشور (سس تارتار) خوشمزه
- می توانید سس تارتار را به صورت رژیمی نیز تهیه کنید. برای این کار کافی است سس مایونز را از ترکیب سس خیارشور حذف و به جای آن از ماست بهره ببرید. در طرز تهیه سس خیارشور با ماست، بهتر است از ماست چکیده استفاده گردد.
- حتما شما هم متوجه شده اید که ساندویچ های بیرون یک طعم و مزه لذیذ دیگری دارند، راز این طعم لذیذ ساندویچ های بازاری به خاطر سس تارتار است.
- استفاده از سس مایونز رژیمی باعث می گردد تا سس خیارشور کالری کمتری داشته باشد.
- از آنجایی که مقدار زیادی خیارشور در تهیه این سس استفاده می گردد، حواستان به مقدار نمکی که اضافه می کنید باشد تا سس بیش از مقدار شور نگردد.
- استفاده از سبزی معطر تازه به عطر سس خیارشور یاری زیادی می نماید اما اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید می توانید از سبزی خشک نیز بهره ببرید.
- می توانید از سبزی مرزه و ترخون نیز برای طعم دهی بیشتر به این سس بهره ببرید.
- اگر می خواهید سس خیارشور شما غلیظ باشد آب خیارشور رنده شده را حتما جدا کنید و فقط از تفاله خیارشور بهره ببرید.
- به جای مانده سس را پس از مصرف حتما در یخچال نگه دارید.
- حتما پیش از استفاده از سس تاتار آن را در یخچال استراحت دهید تا مزه ها کاملا به خورد یکدیگر بروند.
- مواد اصلی سس را باید تا جایی که امکان دارد خرد، ریز و ساطوری خرد کنید. تکه های کوچک سبزیجات و خیارشور در این سس نباید زیر دندان بیاید.
فوت و فن های خوشمزه شدن سس خیارشور (سس تارتار)
از چه ادویه هایی در تهیه سس تارتار می توان استفاده کرد؟
علاوه بر نمک، فلفل سیاه، پودر زنجبیل و پودر آویشن شما می توانید از پودر پیاز و پودر سیر () نیز در تهیه سس خیارشوری نیز بهره ببرید.
سس خیارشور خانگی را تا چه مدت می توان نگه داشت؟
بهتر است این سس را به صورت تازه تهیه و سرو کنید. اما اگر آن را در حجم زیادی تهیه نموده اید می توانید در یک ظرف در بسته به مدت یک هفته از آن در یخچال نگهداری کنید.
سس تارتار با چه غذاهایی سرو می گردد؟
سس تارتار را عنوان چاشنی در کنار غذاهای دریایی مثل میگو پفکی و ماهی و انواع دیگر غذاها مانند ، ، انواع ناگت، مرغ سوخاری و انواع ساندویچ مثل همبرگر، فلافل، هات داگ و … هم معمول است.
منبع: افق کوروش