تبعات آتش جنگ سرد آمریکا و چین دامن جریان های انرژی را هم گرفت

به گزارش مالزی ارزان، خبرنگاران: بدتر شدن رابطه بین چین و آمریکا باعث تشویق سیاست گذاران چینی به افزایش کوشش برای قطع وابستگی به واردات نفت و گاز و ایجاد منابعی غیر از متحدان آمریکا می گردد.

تبعات آتش جنگ سرد آمریکا و چین دامن جریان های انرژی را هم گرفت

به گزارش خبرنگاران به نقل از تسنیم، بدتر شدن روابط دیپلماتیک بین آمریکا و چین بر وابستگی متقابل مالی آنها در زمینه زنجیره های عرضه دنیای فناوری و انرژی تأثیر می گذارد.

بر اساس گزارش رویترز، سیاستگذاران ارشد در آمریکا و بعضی از متحدین نزدیک آن از جمله استرالیا و انگلیس اخیراً موضع سختی در برابر رابطه این کشور با چین گرفته اند.

چین زمانی با عنوان یک رقیب استراتژیک شناخته می شد ولی حالا بیشتر از آن به عنوان یک دشمن استراتژیک یاد می نمایند که نشان دهنده روابط مناقشه برانگیزتری است.

شکایت در خصوص تجارت ناعادلانه، دزدی مالکیت فکری، مداخلات ارزی و از دست رفتن مشاغل تبدیل به نگرانی های جدی در خصوص جاسوسی، انتقال فناوری و امنیت ملی شده است.

روابط مالی تنها تجارت کالا را شامل نمی شوند بلکه گستره ای از خدمات از جمله حمل و نقل و لجستیک، بانکداری، خدمات حقوقی، خدمات حرفه ای، تحصیلات و گردشگری را هم در بر می گیرند. همچنین، سرمایه گذاری، همکاری های علمی و فناوری، انتقال اطلاعات، سیستم های پرداخت، ارز و مهاجرت هم در مجموعه روابط مالی قرار می گیرند.

از بین بردن این شبکه از وابستگی ها ارزان و آسان نخواهد بود. بعضی عقیده دارند تنها راهکار، جاسازی این دو اقتصاد و نصف کردن دنیا به دو بلوک یکی تحت رهبری آمریکا و یکی تحت رهبری چین است، تا به این ترتیب وابستگی بین این دو محدود گردد.

به نظر می رسد سیاست گذاران آمریکایی بیشتر مایل به این جداسازی باشند تا مقامات چینی. چین بیشتر متعهد به یک سیستم مالی یکپارچه در دنیا است.

در چهار دهه از1970 تا 2000، آمریکا بزرگترین وارد نماینده نفت خام دنیا بود و اولویت سیاست گذاران این کشور مقابله با آسیب پذیری مالی و امنیتی به شمار می رفت.

در انتها این دوره، این نگرانی به وجود آمد که آمریکا وابسته به واردات گاز طبیعی هم گردد و تهدیدهای امنیتی این وابستگی افزایش یابد.

انقلاب شیل آمریکا تمامی این نگرانی ها را با افزایش فراوری ازبین برد و آمریکا را تبدیل به صادرنماینده خالص گاز و بعدها نفت کرد.

صنعتی شدن سریع چین و محدود بودن منابع نفت و گاز این کشور باعث شد چین در نقطه مقابل آمریکا قرار بگیرد. در واقع این دو کشور جای خود را در زمینه انرژی عوض کردند.

چین در دهه 1970 تبدیل به صادرنماینده نفت شد ولی مجدداً در اواسط دهه 1990 وارد نماینده خالص این کالا شد و حالا بزرگترین وارد نماینده نفت دنیا است.

اخیراً با جایگزینی گاز طبیعی به جای زغال سنگ برای سیستم های گرمایشی و فراوری برق، چین وارد نماینده خالص گاز طبیعی هم شده است.

حالا متخصصان امنیتی چین همان نگرانی هایی را دارند که آمریکا 40 سال در خصوص وابستگی به واردات انرژی داشت.

تمرکز چین بر منابع داخلیبا هدف کاهش وابستگی به واردات نفت و گاز

چین همیشه نگران افزایش قیمت انرژی، تحریم های سیاسی و زنجیره های عرضه دریایی نفت به وسیله گذرگاه هایی است که احتمال بسته شدن آنها وجود دارد. بعضی از واردات نفت و گاز چین از آمریکا و متحدان آن مثل استرالیا و کشورهای خاورمیانه صورت می گیرد که بازهم باعث نگرانی این کشور می گردد.

تمرکز چین بر منابع داخلی انرژی مثل انرژی هسته ای، آبی، بادی و خورشیدی و همچنین خودروهای برقی، با هدف کاهش وابستگی به واردات نفت و گاز و کاهش آلودگی های جوی صورت می گیرد.

بدتر شدن رابطه بین چین و آمریکا باعث تشویق سیاست گذاران چینی به افزایش کوشش برای قطع وابستگی به واردات نفت و گاز و ایجاد منابعی غیر از متحدان آمریکا می گردد.

چین همچنین فناوری های مربوط به انرژی های تجدید پذیر و برقی کردن سیستم حمل و نقل را افزایش می دهد که باعث کاهش آلایندگی های جوی خواهد شد.

با بدتر شدن رابطه بین این دو ابر قدرت دنیا، تمام وابستگی های متقابل آنها تحت تاثیر دستورالعمل های سیاسی قرار می گیرد و جریان های انرژی بیشترین تغییر را خواهند داشت.

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 1 مهر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: malaysianet65.ir شناسه مطلب: 338

به "تبعات آتش جنگ سرد آمریکا و چین دامن جریان های انرژی را هم گرفت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تبعات آتش جنگ سرد آمریکا و چین دامن جریان های انرژی را هم گرفت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید