ترفندهای آشپزی: اگر ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟
به گزارش مالزی ارزان، ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟ سوالی که برای هر شخصی که به طور مرتب یا به تازگی آشپزی می کند ممکن است پیش بیاید. آیا تا به حال زمانی که مشتاقانه منتظر خوردن غذای مورد علاقه تان بوده اید با مشکل زیادبودن ادویه غذا روبرو و متوجه شده اید از ادویه زیادی در هنگام پخت استفاده کرده اید؟
احتمالا فورا هم در اینترنت سرچ کرده اید که ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟ پخت وپز هنری ست که نیاز به تمرین دارد و حتی اگر آشپز ماهری هم باشید، ممکن است هنگام اضافه کردن ادویه، حواس شما پرت شود و اندازه زیادی از آن را به غذا اضافه کنید.
داستان پتروس فداکار در کتاب چهارم دبستان را به یاد آورید. پتروس تنها با انگشتانش از وقوع سیل جلوگیری کرد و مردم روستا را نجات داد. پس اگر ادویه غذای شما زیاد شد و دنبال روش های رفع ادویه زیاد در غذا بودید، اصلا نگران نباشید و مثل پتروس فداکار وارد عمل شوید و از دستان خود استفاده کنید تا غذا را نجات دهید.
اگر شما یک مادر هستید و دختر شما سوال ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم را از شما پرسیده است، این مقاله مناسب شماست. در ادامه مطلب با خبرنگاران همراه شوید تا روش های رفع ادویه زیاد در غذا را به شما معرفی کنیم.
ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟ زردچوبه زیاد در غذا
زردچوبه یکی از ادویه هایی ست که بیشتر برای رنگ دادن به غذا استفاده می شود و طعم خفیفی دارد. اگر به میزان لازم از زردچوبه استفاده نشود باعث تلخی غذا می شود. اگر این رخ داد و ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟ شما برای حل این مشکل چند گزینه دارید.
· مواد اولیه غذا را مجدد اضافه کنید
یکی از دستورالعمل هایی که آشپزهای حرفه ای برای رفع این مشکل پیشنهاد می کنند، به کارگیری مجدد مواد اولیه، به میزانی که زردچوبه اضافه کرده بودید. اگر دوبرابر از میزان مورد نیاز غذا زردچوبه اضافه کرده اید، به همان میزان مواد اولیه را اضافه کنید تا طعم غذا متعادل شود. پس اگر ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟ میزان مواد اولیه (به جز ادویه مورد نظر) را افزایش دهید.
· از شیر نارگیل برای رقیق شدن غذا استفاده کنید
زردچوبه معمولا در بیشتر غذاهای آسیایی استفاده می شود. شیر نارگیل یکی از عناصری ست که در آشپزی آسیای جنوبی مورد استفاده است. پس اگر زردچوبه زیادی در غذا استفاده کردید، یکی از روش های رفع ادویه زیاد در غذا، استفاده از شیر نارگیل است. شیر نارگیل علاوه بر این که طعم جدیدی به غذا می بخشد، تلخی زردچوبه را از بین می برد.
· از مایعات مثل آب برای رقیق شدن استفاده کنید
اگر غذا حالت خورشی یا مایعی داشت و ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟ می توانید با اضافه کردن اندازهی آب، طعم آن را متعادل کنید. اگر در مایه غذایی مثل جوجه کباب، زردچوبه زیادی اضافه کردید، می توانید به راحتی جوجه کباب را با آب کم ماساژ دهید تا زردچوبه آن کم شود.
· یک ماده خوراکی اسیدی اضافه کنید
اگر زردچوبه در غذا زیاد شد می توانید از ادویه های سنتی دیگری استفاده کنید تا طعم زردچوبه را کاهش دهید. به طور مثال از پودر انبه استفاده کنید. اگر پودر انبه در دسترس نبود، از سس گوجه فرنگی هم می توانید استفاده کنید. افزایش خاصیت اسیدی در غذا باعث می شود تلخی زردچوبه کمترشود.
· یک ماده شیرین اضافه کنید
یکی از راه های پیشنهادی هنگامی که سوال ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم پیش می آید، اضافه کردن یک ماده شیرین است. این روش ممکن است برای همه غذاهایی که با زردچوبه، تلخ شده اند کار نکند ولی در برخی موارد کمک کننده است. در هنگام اضافه کردن شیرین کننده، حتما به این نکته دقت داشته باشید که اندازهی کم از این ماده برای رفع تلخی زردچوبه کافی ست. به طور مثال از یک حبه قند می توانید استفاده کنید.
گرفتن تلخی غذا
تلخی یکی از انواع طعم هاست و تعدادی از غذاهای تلخ، بسیار سالم هستند. ولی ممکن است برخی مواقع تلخی غذا زیاد شود. اگر تلخی و ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟ ترفندهای مختلفی برای رفع این مشکل وجود دارد.
· تعادل تلخی با چربی
افزودن اندازهی ماده چرب، طعم تلخ غذا را از بین می برد. به همین دلیل است که به قهوه، شیر دارای چربی اضافه می کنند تا طعم بهتری داشته باشد. سعی کنید از سس، پنیر پرچرب، روغن زیتون یا مواد چرب دیگری برای پوشش طعم تلخ استفاده کنید.
· پوشاندن طعم تلخ با اضافه کردن ماده شیرین
یکی دیگر از راه های پیشنهادی هنگامی که سوال ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم مطرح می شود، اضافه کردن یک ماده شیرین است. شیرینی به طور طبیعی طعم تلخ را پوشش می دهد. افزودن اندازه کمی قند یا عسل، طعم تلخی را از بین می برد و پوشش دهنده خوبی برای تلخی ست.
· افزودن نمک
اضافه کردن اندازهی نمک، یکی از روش های رفع ادویه زیاد در غذا، به خصوص تلخی ست. بنابراین در افزودن نمک شکی نداشته باشید. این یک ترفند خوب هنگام پخت سبزیجات تلخی مثل بروکلی ا ست. برای رفع تلخی این سیزیجات، اندازهی نمک و روغن زیتون هنگام پخت به آن ها اضافه کنید.
· استفاده از جوش شیرین
شاید کمی عجیب به نظر برسد اما می توانید از جوش شیرین برای رفع تلخی غذا استفاده کنید. اگر شما درمانده از سوال ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم هستید، می توانید این روش را امتحان کنید. فقط اندازه کمی جوش شیرین به غذای تلخ شده خود اضافه کنید تا ببینید این روش واقعا کمک کننده ا ست یا خیر.
· اضافه کردن کمی آبلیمو یا سرکه
طعم ترش و اسیدی به تعادل طعم تلخی کمک می کند. سعی کنید آب یک لیموی تازه را به غذا اضافه کنید تا کمی طعم تلخ را خنثی کند. می توانید از یک قاشق غذاخوری سرکه هم برای رفع تلخی غذا استفاده کنید. اگر در استفاده از آبلیمو و سرکه هم زیاده روی کردید، یادتان باشد می توانید از جوش شیرین کمک بگیرید.
· افزودن ادویه ای دیگر به غذا
یکی از روش های رفع ادویه زیاد در غذا، به ویژه ادویه تلخ، افزودن فلفل تند یا پودر فلفل است. فلفل سیاه به طور خاص دارای ترکیباتی ست که مخالف طعم تلخ است. از برخی ادویه های دیگر مثل پاپریکا، فلفل قرمز و پودر چیلی به اندازه کم هم می توانید استفاده کنید.
چگونه شوری ماکارونی را بگیریم؟
حالا که به پاسخ سوال ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم رسیدیم، وقت آن است به رفع مشکل شوری ماکارونی بپردازیم. اگر ماکارونی شما شور شد، نیاز نیست نگران باشید؛ روش های رفع ادویه زیاد در غذا به شما کمک خواهند کرد.
· افزودن آب به ماکارونی
اگر سس ماکارونی شما بیش از اندازه شور شد، فقط اندازهی آب به آن اضافه کنید تا طعم شور آن کم شود. با اندازه کمی آب شروع کنید تا به طعم مورد نظر خود برسید. ممکن است نیاز به اضافه کردن اندازه زیادی آب باشد. پس، از اندازهی کم شروع کنید و طعم سس را بچشید.
· اضافه کردن ماده ای اسیدی به ماکارونی
سرکه سفید یا آبلیمو می تواند گزینه خوبی برای غذاهای خیلی شور باشد. اگر به مایه ماکارونی شور خود، اندازهی آبلیمو یا سرکه اضافه کنید، طعم متعادل تری پیدا می کند. چند قطره از این دو ماده اسیدی اضافه کنید تا طعم شوری از بین برود.
· افزودن سیب زمینی به ماکارونی
ترفند استفاده از سیب زمینی، یکی از راه هایی ست که همیشه پیشنهاد می شود؛ این روش ممکن است جواب دهد یا ندهد. با این حال، اضافه کردن یک تکه سیب زمینی خام می تواند طعم شور را کم کند. اگر یک تکه جواب نداد، می توانید از یک سیب زمینی کامل اسفاده کنید.
نکته آخر در روش های رفع ادویه زیاد در غذا
روش های رفع ادویه زیاد در غذا بسیار متنوع هستند که هر کدام ممکن است به کار بیایند یا این که جواب ندهند. بعد از این که به سوال ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم پاسخ داده شد، بهتر است به این نکات توجه داشته باشید. قبل از استفاده از ادویه، از تنگ یا گشادبودن در ظرف ادویه مطمئن شوید تا ادویه زیادی به غذا اضافه نشود.
بسکمک از غذاهای کنسروی به میزان زیادی نمک دارند و شما در زمان پخت این نوع غذاها باید این مورد را در نظر داشته باشید و میزان استفاده از نمک هنگام پخت غذا را کاهش دهید. تجربه شما در هنگام مواجهه با سوال ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم چیست و از چه روش هایی استفاده می کنید؟ نظرات ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: اسنپ مارکت