طرز تهیه بریانی اصفهان و خلق طعمی مجذوب کننده و مقوی

به گزارش مالزی ارزان، بریانی از جمله غذاهای اصیل اصفهانی است که می توان در منزل نیز تهیه کرد. در طرز تهیه بریانی اصفهان ابتدا گوشت و جگر سفید را به همراه پیاز و ادویه ها بپزید. سپس گوشت و جگر را به صورت جداگانه چرخ نموده و آب گوشت را صاف کنید. نعنا خشک، نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه نموده و مخلوط کنید. داخل تابه دارچین و روغن بریزید و سپس بریانی را به شکل همبرگر در تابه سرخ کنید. روی نان سنگک کمی از آب گوشت بریزید و بریانی و مقداری جگر سفید روی آن قرار دهید.

طرز تهیه بریانی اصفهان و خلق طعمی مجذوب کننده و مقوی

در ادامه این مطلب از مجله خبرنگاران همراه ما باشید تا با طرز تهیه بریانی اصفهان و نکات پخت آن آشنا شوید.

بریانی اصفهان

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی90 دقیقه
زمان پخت20 دقیقه
مقدار سختیمیانه

طرز تهیه بریانی اصفهان

اگر به اصفهان سفر نموده باشید، احتمالا با رستوران هایی که برترین بریانی را سرو می نمایند، تا حدودی آشنا هستید که یکی از این رستوران ها، معرفی بریانی حاج محمود شفاعت است. البته شما می توانید طرز تهیه بریانی اصفهان را در منزل هم دنبال نموده و از خوردن آن در جمع خانواده لذت ببرید.

مواد اولیه بریانی اصفهان

برای انجام روش تهیه بریانی اصیل اصفهانی ابتدا باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازممقدار مورد احتیاج
گوشت گوسفندی با دنبه600 گرم
جگر سفیدنصف یک جگر میانه
پیاز1 عدد
زعفران دم نموده1 قاشق غذاخوری
نعنا خشک1 قاشق چایخوری
چوب دارچین1 عدد
نمکبه مقدار لازم
فلفل سیاه، زردچوبه و دارچینبه مقدار لازم
خلال پسته، خلال بادام و مغز گردو (برای تزیین)به مقدار لازم
نان سنگک2 عدد

دستور پخت بریانی اصفهان

در ادامه طرز تهیه بریانی اصفهان را مرحله به مرحله دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا گوشت، دنبه و جگر سفید را داخل قابلمه یا زودپز قرار دهید و آب بریزید تا روی گوشت را بگیرد. پیاز را پوست گرفته و به چند تکه تقسیم کنید؛ سپس پیاز خرد شده را به همراه چوب دارچین، نمک، فلفل و زردچوبه به قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله دوم: گوشت را روی حرارت قرار دهید تا پخته و کاملا نرم شود. دقت داشته باشید که استفاده از زودپز، مدت زمان پخت گوشت را کاهش می دهد. وقتی گوشت و جگر سفید پخته شد، آن ها را از قابلمه خارج کنید. گوشت را به همراه دنبه چرخ کنید و کنار بگذارید. جگر سفید را نیز به صورت جداگانه از چرخ گوشت عبور دهید.
  • مرحله سوم: آب گوشت را صاف کنید تا پیاز و چوب دارچین جدا شود و سپس روی شعله بگذارید. زعفران دم شده را نیز به آب گوشت بیفزایید و اجازه دهید تا آب گوشت روی حرارت ملایم بماند.
  • مرحله چهارم: به گوشت چرخ نموده، نعنا خشک، نمک و مقداری فلفل سیاه اضافه کنید و کمی ورز دهید تا بافت یک دستی پیدا کند.
  • مرحله پنجم: در این مرحله اگر کفگیر مخصوص بریانی دارید، آن را روی شعله بگذارید؛ اگر این کفگیر در دسترس شما نیست از یک تابه بهره ببرید. مقداری دارچین و روغن داخل تابه بریزید و سپس گوشت را شبیه به کتلت شکل دهید و در تابه سرخ کنید. البته کفگیر مخصوص بریانی، به مقدار خود بریانی بوده و تنها کافی است تا داخل آن را با گوشت پر کنید.
  • مرحله ششم: پس از اینکه یک طرف بریانی سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ و پخته شود؛ سپس بریانی را از تابه خارج کنید.
  • مرحله هفتم: نصف یک نان سنگک را برداشته و در آب گوشت فرو ببرید یا مقداری از آب گوشت را روی نان بریزید. بریانی سرخ شده را روی نان گذاشته و جگر چرخ شده را کنار آن بگذارید.
  • مرحله هشتم: خلال پسته، خلال بادام و گردو روی بریانی بریزید و غذا را سرو کنید؛ نوش جان!

طرز تهیه بریانی با گوشت گوساله چرخ نموده

طرز تهیه بریانی با گوشت گوساله تفاوت زیادی با دستور پخت معرفی شده در بخش قبل نداشته و شامل مراحل زیر است:

  • مرحله اول: گوشت گوساله و جگر سفید را داخل قابلمه بریزید و همراه به نمک، سیر، فلفل سیاه و برگ بو بپزید.
  • مرحله دوم: گوشت و جگر سفید را به صورت جداگانه چرخ کنید.
  • مرحله سوم: به گوشت، نعنا، فلفل و نمک اضافه نموده و ورز دهید.
  • مرحله چهارم: در یک تابه روغن و دارچین بریزید و سپس بریانی را به شکل همبرگر سرخ کنید.
  • مرحله پنجم: روی نان سنگک مقداری آب گوشت ریخته و بریانی و مقداری جگر سفید چرخ شده روی آن بگذارید.

فوت و فن ها در طرز تهیه بریانی اصفهان

برای داشتن یک بریانی خوشمزه و اصیل اصفهانی نکات زیر را در طرز تهیه بریونی مدنظر قرار دهید:

  • بریانی را به همراه دوغ و ریحان سرو کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
  • برای از بین بردن بوی زهم گوشت، می توانید یک عدد برگ بو نیز داخل قابلمه بیندازید تا همراه با گوشت و جگر بجوشد.
  • بریانی را می توانید همراه با نان سنگک یا لواش بخورید، اما نان سنگک به خاطر حجیم بودن، انتخاب بهتری است.
  • اگر از قابلمه استفاده می کنید، حداقل به 3 ساعت زمان برای پخت گوشت احتیاج دارید، اما این زمان در زودپز به 1 ساعت کاهش می یابد.
  • شما می توانید در صورت تمایل، ادویه های دیگری مانند زنجبیل و پودر سیر را نیز به ترکیبات بریانی اضافه کنید.
  • در طرز تهیه بریونی بدون شش می توانید جگر سفید را حذف نموده و گوشت گوسفندی را به تنهایی بپزید. سپس گوشت را چرخ نموده و مراحل بعدی را دنبال کنید.

روش نگهداری بریانی و جلوگیری از خراب شدن بریانی

بریانی تازه عطر و طعم دیگری دارد، پس بهتر است تا آن را به مقدار مصرف خود در هر وعده تهیه کنید، اما اگر مقداری از غذا باقی ماند، بریانی و جگر سفید را به صورت جداگانه در دو ظرف در بسته نگهداری کنید. دقت داشته باشید که بریانی به ویژه جگر سفید، ماندگاری زیادی ندارد و بهتر است آن را در مدت 48 ساعت مصرف کنید.

تاریخچه بریانی

بر اساس بعضی نقل قول های تاریخی، قدمت بریانی به 400 سال پیش باز می شود. نام اصلی این غذا بریان است و بریانی در واقع به محلی اشاره دارد که در آن بریان طبخ می شود. گردشگرانی که در دوره صفویه به اصفهان سفر نموده اند، در سفرنامه خود از بریان نیز به عنوان یکی از غذاهای ایرانی و اصفهانی نام برده اند.

کباب بریانی، طعم مجذوب کننده اصفهانی با خبرنگاران

در این مطلب به معرفی طرز تهیه بریانی اصفهان پرداختیم و نکات تهیه آن را معرفی کردیم. بریانی طعم مجذوب کنندهی دارد که اگر تابه حال آن را نچشیده اید، بدون شک از خوردن بریانی لذت خواهید برد. اگر راهی شهر اصفهان یا ساکن آنجا هستید، می توانید این غذا را در رستوران های اصفهان بچشید؛ پس آشنایی با معرفی بریانی اعظم اصفهان برای شما مفید خواهد بود.

البته راه آسان تری هم برای تهیه بریانی وجود دارد و این راه سفارش غذا آنلاین از خبرنگاران است. برای این کار تنها کافی است تا به سایت یا اپلیکیشن خبرنگاران مراجعه نموده و غذای خود را سفارش دهید.

سوالات متداول

چگونه می توان زمان تهیه بریانی را کوتاه تر کرد؟

برای آنکه بریانی در زمان کوتاه تری آماده شود، گوشت و جگر سفید را به جای قابلمه، در زودپز قرار دهید تا پخته شود. با این کار، زمان پخت گوشت به یک سوم کاهش می یابد.

ادویه های مورد استفاده در پخت بریانی چیست؟

دارچین، زردچوبه و فلفل اصلی ترین ادویه های بریانی است. برای از بین بردن بوی زهم گوشت هم از چوب دارچین و برگ بو بهره ببرید.

بریانی اصفهانی را چگونه سرو می نمایند؟

بریانی در کنار نان و همراه با ریحان و دوغ سرو می شود. نان سنگک برترین انتخاب برای بریانی است، چراکه حجم بیشتری دارد و ریختن مقداری از آب گوشت، بافت نان را تغییر نمی دهد.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 11 بهمن 1403 بروزرسانی: 11 بهمن 1403 گردآورنده: malaysianet65.ir شناسه مطلب: 1589

به "طرز تهیه بریانی اصفهان و خلق طعمی مجذوب کننده و مقوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بریانی اصفهان و خلق طعمی مجذوب کننده و مقوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید