7 ماده غذایی که دیابتی ها باید مصرف نمایند
به گزارش مالزی ارزان، تهران (پانا) - راه هوشمند برای جلوگیری از فوران قند خون در مبتلایان به دیابت نوع دو، انتخاب سبزیجات کم کربوهیدرات است.
به گزارش بوق خبر، سبزیجات غیر نشاسته ای یا کم کربوهیدرات حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر و در عین حال کم کالری هستند. ضمن این که مواد شیمیایی گیاهی موجود در آن ها منجر به حفظ قند خون در محدوده سالم می گردد.
مارچوبه:
این گیاه نیز در هر فنجان تنها 27 کالری و 5 گرم کربوهیدرات دارد و سرشار از ویتامین های آ و کا است. هنگام خرید مارچوبه کوشش کنید ساقه های سبز روشن آن را انتخاب کنید. مصرف منظم مارچوبه سبب کنترل اندازه قند خون و افزایش فراوری انسولین در بدن می گردد.
اسفناج:
این سبزی کم کربوهیدرات انتخاب عاقلانه ای برای مبتلایان به دیابت نوع دو و حاوی فولات، بتاکاروتن و ویتامین کا است. محققان حتی اعلام نموده اند که رژیم غذایی سرشار از سبزی جات برگ سبز تیره مانند اسفناج خطر ابتلا به دیابت را تا حدود زیادی کاهش می دهد.
رنگ سبز تیره اسفناج حاوی سطح بالایی از کلروفیل است؛ ماده ای که به مبارزه با دژنراسیون ماکولا و آب مروارید می رود. دژنراسیون ماکولا دلیل اصلی از دست دادن بینایی در افراد مسن است.
برگ چغندر:
منبع عالی از ویتامین های ب، آ، کا، آهن و کلسیم است و یکی از برترین گزینه ها برای کاهش قند خون، سوزاندن چربی و کاهش التهاب بدن به شمار می رود.
کلم بروکلی:
این سبزی یک نیروگاه تغذیه ای برای مبارزه با سرطان شناخته شده است ضمن این که کلم بروکلی و سبزیجات مشابه آن دارای بالاترین اندازه سولفورافان هستند.
این ترکیب منجر به افزایش آنزیم های بدن برای مبارزه با مواد شیمیایی سرطان زا می گردد. علاوه بر این، کلم بروکلی کربوهیدرات کمی دارد و سرشار از ویتامین های آ، ث و کا، فیبر و آهن است.
کلم بروکسل:
سرشار از ویتامین E است؛ نوعی آنتی اکسیدان که از بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می نماید. این نوع کلم نیز سرشار از ویتامین آ، ث و فولات و فیبر است و محققان بر این باورند که علاوه بر فوایدش برای دیابتی ها، می تواند بعضی سرطان ها را دفع کند.
خیار:
نزدیک 96 درصد از این سبزی را آب تشکیل داده و به بدن برای هیدراته ماندن یاری می نماید. خیار بسیار کم کالری و حاوی آنتی اکسیدان هایی برای مبارزه با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد است و مصرف آن در برابر بیماری های مزمن مانند سرطان، دیابت، بیماری های قلبی و آلزایمر محافظت ایجاد می نماید. خیار بعلاوه حاوی پتاسیم برای کاهش اندازه فشار خون است.
فلفل قرمز:
سرشار از ویتامین ث برای بهبود سیستم ایمنی بدن و تسهیل جذب آهن است ضمن این که منبع غنی از ویتامین ب 6، فولات، ویتامین آ و آنتی اکسیدان ها نیز شناخته می گردد.
منبع: خبرگزاری پانا