اولیانوف: مذاکرات به نقطه تصمیم گیری سیاسی رسیده است
به گزارش مالزی ارزان، خبرنگاران : واشنگتن می گوید تنها در صورتی که دو طرف به تعهدات کامل ذیل توافق بازگردند، حاضر است تحریم ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی آزمایی هستند، اما راستی آزمایی رفع تحریم ها به دست کم 3 تا 6 ماه زمان نیاز دارد.
به گزارش به نقل از فارس، میخائیل اولیانوف بعد از نشست کمیسیون مشترک گفت مذاکرات وین به نقطه ای رسیده که نیاز برای مشورت با پایتخت ها درباره مسائل باقی مانده که مستلزم تصمیمات سیاسی هستند، وجود دارد.
میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان های بین المللی مستقر در وین بعد از نشست کمیسیون مشترک برجام گفت مذاکرات به نقطه تصمیمات سیاسی رسیده است.
وی در این خصوص در توییتی نوشت: گفت وگوهای وین درباره احیای برجام به نقطه ای رسیده که نیاز عینی برای مشورت با پایتخت ها در خصوص مسائل باقی مانده که مستلزم تصمیات سیاسی هستند، وجود دارد.
وی اضافه کرد: بنابراین کمیسیون مشترک تصمیم گرفت وقفه ای ایجاد کند و گفت وگوها را آخر هفته آینده ادامه دهد.
گفتنی است نشست کمیسیون مشترک برجام به منظور ارزیابی فرایند گفت وگوهای اخیر روز چهارشنبه در وین برگزار و مقرر شد روسای هیأت ها برای چند روز رایزنی به پایتخت ها بر گردند و مذاکرات ظرف روزهای آینده مجددا از سر گرفته شود.
نماینده چین در سازمان های بین المللی هم ضمن تاکید بر این که برای احیای برجام باید تحریم های آمریکا علیه ایران به طور کامل برداشته شود، گفته زمان تصمیم گیری سیاسی فرا رسیده است.
دولت آمریکا به ریاست بایدن مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته ای برجام را فراهم کند. جمهوری اسلامی ایران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و نقض عهد کشورهای اروپایی در عمل به وعده هایشان برای برخوردار کردن ایران از امتیازات مالی ذیل این توافق در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد.
در حالی که مقام های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده اند اما تا به امروز از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم است، سرباز زده اند.
واشنگتن می گوید تنها در صورتی که دو طرف به تعهدات کامل ذیل توافق بازگردند، حاضر است تحریم ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی آزمایی هستند، اما راستی آزمایی رفع تحریم ها به دست کم 3 تا 6 ماه زمان نیاز دارد.
جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم ها به توافق بازشود و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.
دولت آمریکا از زمان اجرایی شدن برجام در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما کارشکنی ها را برای به حداقل رساندن منافع ایران از این توافق آغاز کرد.
دولت اوباما علی رغم ادعای رفع تحریم ها سیاست های مختلفی از جمله هراس افکنی در بانک ها و موسسات مالی بین المللی را برای از بین بردن آثار عملی رفع تحریم ها در دستور کار قرار داد. جمهوری اسلامی ایران با توجه به این تجربه خواستار راستی آزمایی برای رفع تحریم ها است.
منبع: اقتصادنیوز