تخم شربتی و نحوه مصرف آن

به گزارش مالزی ارزان، شاید قبلا بارها تخم شربتی را در فروشگاه ها یا عطاری ها دیده باشید و بدون توجه از کنار این دانه های بسیار مغذی عبور نموده باشید اما با خواندن این مطلب مطمئنا دیگر این کار را نخواهید کرد.

تخم شربتی و نحوه مصرف آن
به این فکر می کنید که این دانه های سیاه چه هستند؟ این گیاه ریحان، بومی هندوستان است. به آن ریحان شیرین نیز می گویند اما با ریحان مقدس یا تولسی فرق دارد. ریحان تولسی در بیشتر خانه های هندی وجود دارد و به خاطر خواصی که در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد، بسیار معروف است. برگ های گیاه ریحان مانند دانه های آن بسیار سالم و پرخاصیت هستند.

این دانه های سیاه و به شکل اشک که بسیاری آنها را با دانه های چیا اشتباه می گیرند، غنی از پروتئین، کربوهیدرات و چربی های ضروری هستند و میزان زیادی فیبر دارند. از همه جالب تر آن است که تخم شربتی هیچ کالری ندارد. به گفته دکتر آنجو سود، یک متخصص تغذیه در بانگالور: تخم شربتی غنی از آنتی اکسیدان هاست، به کنترل دیابت یاری می نماید و برای پوست نیز مفید است. جویدن این دانه ها سخت است بنابراین آنها را به صورت خام مصرف نکنید. بهتر است قبل از مصرف، آنها را در آب بخیسانید تا بافتی ژلاتینی پیدا نمایند. برای بهره مندی از مزایای سلامتی این دانه توصیه می گردد که هر روز حداقل 2 قاشق چای خوری از آن را مصرف کنید.1

خواص تخم شربتیتخم شربتی دارای میزان فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و در عین حال آنهایی که در جذب کلسیم مشکل دارند بدانند یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوان ها می گردد.

تخم شربتی برای درمان بیماری های تنفسی مفید است.

مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت موثر است.

کم کردن وزن بدون گرسنگی کشیدن: دانه های ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدت ها فرد را سیر نگه می دارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، می توان از تخم شربتی استفاده کرد.

نگهداشتن فشار خون متعادل: معمولاً بعد از خوردن غذا به ویژه غذاهای پر نشاسته، فشارخون بالا می رود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده گردد مواد نشاسته ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد می نمایند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.

پیشگیری از دیابت: با متعادل نگهداشتن فشار خون، شانس ابتلا به بیماری دیابت کم می گردد.

تخم شربتی دارای خاصیت عطسه آور، سنگ آور و ملین می باشد.

یاری به رفع احساس تشنگی و عطش

حاوی مقادیر فراوان امگا3 می باشد.

از تخم شربتی برای درمان ناراحتی های گوارشی مانند درد و ورم معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده ها استفاده می گردد.

خلق و خوی فرد را خوب می نماید، خستگی مفرط ذهنی، تنش های عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را رفع می نماید.

از روغنی که با خرد کردن تخم های شربت به دست می آید، برای درمان عفونت هایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و… استفاده می گردد.

در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده می گردد.

از آن جا که تأثیر ضد اسپاسمی دارد، سیاه سرفه را رفع می نماید.

به منظور تقویت قلب، تخم شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن بریزید و بنوشید.

به منظور تقویت اعصاب، روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.

برای درمان تنگی نفس و سرفه های خشک، یک قاشق مرباخوری تخم شربتی را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را جرعه جرعه بنوشید.

تخم شربتی دارای میزان زیادی آنتی اکسیدان بوده و تاثیر زیادی در شادابی و جوانی پوست دارد.2

نحوه مصرف تخم شربتیتخم شربتی، بو و طعمی ندارد و همین استفاده از آن را در بسیاری از غذاها ساده تر نموده است.

همراه با آبیکی از ساده ترین شیوه های استفاده از تخم شربتی در تغذیه، نوشیدن ترکیب آن همراه با آب است. یک چهارم فنجان تخم شربتی را در 4 فنجان آب بخیسانید. برای طعم دادن به این ترکیب می توانید کمی میوه ریز شده یا کمی آب لیموترش یا آب پرتقال به آن اضافه کنید.

همراه با آب میوهآب تنها چیزی نیست که می توانید این دانه ها را در آن بخیسانید. یک چهارم فنجان تخم شربتی را به 4 فنجان آب میوه اضافه نموده و نیم ساعت صبر کنید تا یک آب میوه پر از فیبر و مواد معدنی داشته باشید.

پودینگ تخم شربتیتهیه این پودینگ هم راحت است. فقط باید مدت بیشتری منتظر بمانید تا این دانه ها کاملاً نرم شوند. می توانید این پودینگ را با آب میوه یا شیر درست کنید و سپس وانیل یا کاکائو به آن اضافه نمایید. پودینگ تخم شربتی برای صبحانه یا دسر انتخاب بسیار خوبی است. اگر دوست ندارید دانه های تخم شربتی در پودینگتان دیده گردد می توانید آسیابش کنید.

همراه با اسموتیاگر می خواهید اسموتی تان مغذی تر گردد، تخم شربتی به آن بیفزایید. این کار را تقریباً برای هر نوع اسموتی می توانید انجام دهید فقط یادتان باشد قبل از استفاده آن در اسموتی، آن ها را در آب بخیسانید تا کاملاً ژله ای شوند.

به صورت خام روی غذاهرچند خیلی ها فکر می نمایند حتماً باید تخم شربتی را بخیسانند اما می توانید این دانه ها را به صورت خام نیز مصرف کنید. تخم شربتی را آسیاب نموده و روی اسموتی یا سالاد و یا هر چیز دیگری که دوست دارید بپاشید.

همراه با غلات برای صبحانهاگر می خواهید صبحانه تان را کمی تغییر دهید، شب قبل از خواب تخم شربتی را در شیر بخیسانید و صبح این ترکیب را همراه با مغزها، میوه ها و ادویه ای مانند دارچین میل کنید. از هر نوع غله ای که دوست دارید می توانید بهره ببرید.

همراه با سبزیجات سرخ شدهمی توانید دانه های تخم شربتی را به سبزیجات سرخ شده و خوشبویتان اضافه کنید. یک قاشق غذاخوری تخم شربتی برای یک بشقاب سبزیجات کافی است.

همراه سالادمی توانید تخم شربتی را به سالادتان اضافه کنید و سالمترش نمایید. این دانه ها را به هر نوع سالادی می توانید بیفزایید.

ترکیب با سس سالادیک راه دیگر برای استفاده از تخم شربتی در غذا این است که آن را به سس سالادتان اضافه نمایید. سس های بازاری معمولاً قند زیادی دارند. خودتان سس را درست کنید تا هم سالم تر باشد و هم بتوانید با تخم شربتی مغذی اش کنید.

همراه با پختنی هامی توانید تخم شربتی را به هر نوع پختی وارد کنید. مثلاً همراه با کیک یا نانی که می خواهید بپزید یا در کلوچه ای خوشمزه خانگی.

همراه با پنکیکاگر پنکیک دوست دارید پس می توانید تخم شربتی را در ترکیب پنکیکتان هم داشته باشید.

همراه با مربادانه های تخم شربتی می توانند ده برابر وزنشان آب جذب نمایند و برای همین می توانند جایگزین خوبی برای پکتین در مربا باشند. پکتین نسبتاً تلخ است، پس اگر با تخم شربتی جایگزینش کنید یعنی مربای شما نیازی به شکر زیاد نخواهد داشت تا شیرین گردد.

پروتئین بارهایی که در فروشگاه ها موجودند، شکر تصفیه شده زیادی دارند و بیشتر شبیه شکلات هستند تا یک اسنک سالم. اگر پروتئین بار تخم شربتی خودتان را درست کنید، بسیار سالم و مغذی خواهد بود.

در سوپ و آب ِگوشتدانه های تخم شربتی می توانند ده برابر وزنشان آب جذب نمایند و برای همین می توانند جایگزین خوبی برای پکتین در مربا باشند

تخم شربتی می تواند جایگزین بسیار خوبی برای آرد جهت غلیظ کردن سوپ یا آب ِگوشت باشد. اول ژله ای شان کنید و سپس به غذایتان بیفزایید.

جایگزینی برای تخم مرغاگر شیوه تغذیه تان جوری است که باید از خوردن تخم مرغ پرهیز کنید، می توانید تخم شربتی را جایگزینش نمایید. این دانه ها در غذاهای پخته شده، جایگزین بسیار خوبی برای تخم مرغ محسوب می شوند. به جای یک عدد تخم مرغ، یک قاشق غذاخوری تخم شربتی را در سه قاشق غذاخوری آب بخیسانید.

ترکیب با ماستتخم شربتی، رویه خوبی برای ماست است. پودر تخم شربتی را می توانید روی ماست بپاشید.

برای غلیظ کردن همبرگر خانگی یا کوفته ریزهاگر عادت دارید برای غلیظ و چسبناک کردن کوفته ریزه، قلقلی یا همبرگرتان از تخم مرغ بهره ببرید می توانید به جای آن از تخم شربتی بهره ببرید.

ترکیب با چایافزودن تخم شربتی به نوشیدنی ها، راهی ساده برای مصرفشان است. یک قاشق چایخوری تخم شربتی را به چایتان اضافه نموده و اجازه دهید کمی خیس بخورد.

همراه با بستنیمی توانید تخم شربتی را به بستنی دلخواهتان اضافه کنید. پودینگ تخم شربتی درست کنید و فریزش نمایید. هر وقت خواستید همراه با بستنی میل کنید.

همراه با پیتزامی توانید با استفاده از تخم شربتی، پیتزایی فیبردار و تُردتر داشته باشید. کافی است پودرش را روی پیتزایتان بپاشید.

همراه با فلافلفلافلی که با تخم شربتی درست گردد بسیار لذیذ است، مخصوصاً برای گیاهخواران.

ترکیب با شربت لیمونادیک راه جالب دیگر برای استفاده از تخم شربتی، همراه کردن آن با شربت لیموناد خانگی است. یک و نیم قاشق غذاخوری تخم شربتی را در دو فنجان آب سرد به مدت نیم ساعت بخیسانید و سپس آب یک عدد لیمو را به آن افزوده و به انتخاب خودتان شیرینش کنید. می توانید از طعم دهنده های دیگری مانند خیار یا هندوانه نیز استفاده نمایید.3

پی نوشت:

1.www.chetor.com

www.7ganj.ir.2

3.www.jadidtarin.com

منبع: راسخون
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: malaysianet65.ir شناسه مطلب: 1056

به "تخم شربتی و نحوه مصرف آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تخم شربتی و نحوه مصرف آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید