طرز تهیه لگیمات فوری در سه سوت در خانه

به گزارش مالزی ارزان، لگیمات یا لقمه القاضی، شیرینی محبوب عربی است که بیشتر در ماه رمضان برای وعده افطار درست می گردد. این شیرینی خوشمزه نه تنها در کشورهای عربی بلکه در شهرهای جنوبی ایران هم هواداران بسیاری دارد. لگیمات که در برخی زبان ها آن را لقیمات هم می خوانند، ظاهری مشابه به بامیه عسلی بازاری دارد پس می توان آن را کنار زولبیا در میهمانی های ماه رمضان سرو کرد. حال اگر روزی میهمان ناخوانده در وعده افطار داشتید با خواندن طرز تهیه لگیمات فوری می توانید میهمانی تان را پیش ببرید.

طرز تهیه لگیمات فوری در سه سوت در خانه

مواد لازم برای تهیه لگیمات فوری

  • آب دو پیمانه
  • تخم مرغ یک عدد
  • آرد سفید دو پیمانه
  • روغن مایع یک پیمانه
  • شیره خرما یک پیمانه
  • نشاسته ذرت دو قاشق غذاخوری
  • مایه خمیر یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه لگیمات فوری

1. خمیرمایه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه لگیمات فوری ، اندازه آرد گفته شده را در کاسه ای الک کنید. سپس مایه خمیر را هم داخل کاسه بریزید. آب را کم کم به مواد اضافه کنید. مواد داخل کاسه را به آرامی هم بزنید تا خمیرتان شکل بگیرد. حال روی کاسه را با یک پارچه تمیز بپوشانید. کاسه را برای سه ساعت کنار بخاری یا یک محیط گرم بگذارید تا در اصطلاح ور بیاید. این دستور مشابه دستور تهیه پیراشکی لقمه ای بازاری در منزل است که به راحتی هر دو را می توانید برای عزیزان تان درست کنید.

نکته: خمیرمایه لگیمات باید حالت چسبندگی داشته باشد، در صورت عدم چسبندگی کمی به آن آرد اضافه کنید.

2. خمیر آماده کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه لگیمات فوری باید تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید. سپس نشاسته ذرت را هم به آن اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند. مخلوط تخم مرغ و نشاسته را به مایه خمیر ور آمده اضافه کنید. در نهایت مواد را باید تا جایی ورز دهید که خمیری نرم و لطیف داشته باشید. اگر در پی دستور عربی آن هستید می توانید طرز تهیه لگیمات عربی اصیل با دستور سنتی را بخوانید.

نکته: خمیر لگیمات را بدون تخم مرغ هم می توان درست کرد.

3. شیرینی را سرخ کنید

در این مرحله از تهیه لگیمات فوری باید خمیر را داخل قیف شیرینی پزی بریزید. سپس داخل یک تابه گود و مناسب روغن بریزید. تابه را روی حرارت میانه بگذارید تا روغن داغ گردد. خمیری به شکل دایره در تابه پایپ کنید. این کار را تا جایی انجام دهید که کل خمیر پایپ و سرخ گردد. در آخر شیره خرما را داخل یک ظرف بریزید. ظرف شیره را روی حرارت بگذارید تا کمی گرم گردد. توپک های لگیمات را که بیرون آوردید داخل شیره خرما بیاندازید. سپس روی توری بگذارید تا اضافه های آن بریزد. برخی از قنادان بر این باور هستند که لگیمات هم همچون طرز تهیه لوکومادس به یونان باستان برمی گردند چراکه در طعم و ظاهر بسیار به یکدیگر شباهت دارند.

نکته: حرارت را زیاد نکنید چراکه تنها روی لگیمات ها سرخ خواهند شد و داخل آن ها خام خواهد ماند.

نکات تکمیلی تهیه لگیمات فوری

لگیمات یا بامیه عربی پایه ثابت سفره افطار جنوبی ها به شمار میرود که با خواندن نکات تکمیلی زیر به راحتی می توان آن را در سه سوت درست کرد.

شربت لگیمات فوری

در طرز تهیه لگیمات چه به سبک عربی و چه به سبک جنوبی علاوه بر شیره خرما می توانید با توجه به ذائقه تان شربت بار، شیره انگور، نوتلا یا عسل روی آن بریزید. برای سرو مجلسی لگیمات فوری بعد از ریختن شربت می توانید آن ها را در پودر قند، دارچین و کنجد بغلتانید و در آخر روی آن ها پودر پسته و پودر نارگیل بریزید. در ماه رمضان از طرز تهیه شربت برای ماه رمضان غافل نشوید.

پف لگیمات فوری

لگیمات را به پف و شکل توپکی آن می شناسند پس در طرز تهیه ش باید به این نکته توجه داشت. اول از همه آن که خمیر را باید به شکل توپی بریزید پس از اسکوپ بستنی هم برای برداشتن مایه می توانید بهره ببرید. اگر در زمان سرخ شدن متوجه پف نکردن توپک ها و سوراخ شدن سطح آن ها شدید باید دلیل را در کمی آرد جست و جو کرد. در این شرایط یک قاشق سرخالی آرد اضافه نموده و مجدد آغاز به سرخ کردن لگیمات ها کنید. برای پف بهتر این شیرینی حتما روغن باید فراوان و داغ باشد، از سویی دیگر لگیمات ها را با حرارت میانه سرخ کنید. پیشنهاد ما به شما درست کردن توپک عسلی برای میان وعده یا پذیرایی در وعده افطاری است.

وا رفتن خمیر لگیمات

خمیر لگیمات باید از غلظت مناسبی برخوردار باشد پس آن را زیاد رقیق یا سفت نکنید. اگر خمیر لگیمات رقیق یا روغن داغ نشده باشد آن ها هنگام سرخ شدن در روغن وا رفته و شکل خود را از دست می دهند. از سویی دیگر با سفت شدن خمیر، کمی آب ولرم به آن اضافه کنید. برای پذیرایی در وعده افطار می توانید هم درست نموده تا سفره رنگینی داشته باشید.

تزئین و سرو لگیمات فوری

شما بعد از تهیه لگیما می توانید آن را در ظرف موردنظر خود بچینید و روی آن را با گل محمدی، پودر پسته یا خلال بادام تزئین کنید. سرو آن را برای میهمانی هایتان می توانید کنار چای، قهوه یا بستنی انجام دهید. اگر پودر پسته یا بادام در دسترس تان نبود می توانید روی لگیمات ها کمی نوتلا، پودر قند یا شربت بریزید. دقت داشته باشید که برترین زمان برای سرو آن یک تا سه ساعت بعد از سرخ کردن شان است.

طرز تهیه لگیمات با بافت نرم

با دستور بالا لگیمات کاملا ترد و شکننده می گردد. اگر دوست دارید لگیمات شما بافتی نرم داشته باشد، می توانید نصف فنجان ماست چکیده به مایه لگیمات اضافه کنید. اضافه کردن ماست باعث می گردد بافت لگیمات نرم و لطیف گردد که در ادامه می توانید طرز تهیه لگیمات با ماست ترد و خوشمزه را بخوانید.

طرز تهیه لگیمات بدون نشاسته

طرز تهیه لگیمات بدون نشاسته، دستوری مشابه دستور گفته شده در بالا دارد. در این دستور ابتدا باید مخمر را به همراه یک لیوان آب ولرم و شکر حل کنید تا فعال گردد. ماست، زعفران، هل و مخمر فال شده را داخل یک کاسه بریزید و آرد را به آن اضافه کنید. در ادامه کم کم آب را اضافه و هم بزنید تا خمیر لگیمات به دست بیاد. قبل از استراحت خمیر توجه داشته باشید که خمیر نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد. در نهایت مراحل پخت لگیمات را مانند مراحل گفته شده در بالا پیش ببرید. از دیگر دسرهای خوشمزه می توان به طرز تهیه دسر عربی اشاره نمود که نباید از آن غافل شد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 13 بهمن 1403 بروزرسانی: 13 بهمن 1403 گردآورنده: malaysianet65.ir شناسه مطلب: 1590

به "طرز تهیه لگیمات فوری در سه سوت در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لگیمات فوری در سه سوت در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید